Солодкі великодні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам рецепт смачних великодніх булочок. Нескладні в приготуванні, ароматні і красиві домашні великодні булочки стануть цікавим доповненням до вже звичних паскам.
Солодкі великодні булочки з сухофруктами (традиційно з родзинками і / або сушеної смородиною), цитрусової цедрою і спеціями, а також з хрестиками, намальованими на булках пастою з тіста. Найсмачніше вони будуть в теплому вигляді з молоком або чаєм, але і остиглими їх є теж цілком собі непогано Зберігати найкраще в пакеті або в щільно закритому контейнері.
- Борошно - 600 грам
- Дріжджі - 7 грам
- Молоко - 225 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 50 грам
- Ізюм - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
1. Нагрійте молоко на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Розтопити масло в теплому молоці до повного розчинення. Зніміть молоко з вогню, дайте йому трохи охолонути, потім вбийте в нього яйця.
В окрему миску просійте 500 грам борошна, додайте цукор, дріжджі і корицю. Акуратно введіть в суху суміш молоко, ретельно перемішайте.
В окрему миску просійте 500 грам борошна, додайте цукор, дріжджі і корицю. Акуратно введіть в суху суміш молоко, ретельно перемішайте.
2. Замісити тісто протягом 10 хвилин, після чого відкладіть його на годину в тепле місце, щоб воно збільшилося в розмірі.
3. У пухке тісто введіть родзинки, знову ретельно і рівномірно замісіть. Наріжте тісто на 12 шматочків. Сформуйте круглі булочки і помістіть їх на деко для випікання.
4. У невеликій ємності замісіть 100 грам борошна і 6 столових ложок води. Помістіть суміш у кондитерський мішок, з його допомогою намалюйте на булочках хрести.
5. Випікайте великодні булочки протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів.