Печиво «сонечко»
(покроковий рецепт з фото)
Просте, але смачне вівсяне печиво для дорослих і маленьких - ідеальна домашня випічка до чаю. Готується дуже просто, навіть початківці впораються. Дивіться рецепт приготування печива "сонечко"!
З вівсянки можна приготувати різноманітні і смачні солодощі. Так, для приготування печива "сонечко", нам знадобиться вівсянка "геркулес" (ми її подрібнити гарненько в блендері), а для начинки - половина лимона. Кількість цукру в начинці залежить від розміру і кислоти самого лимона. Готові печива хороші в будь-якому вигляді - гарячому або охолодженому. По бажанню, ви можете робити їх з різними начинками.
- Вівсянка - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Борошно - 100 грам
- Масло рослинне - 20 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Лимон - 0, 5 штуки (для начинки)
- Цукор - 150 грам (для начинки)
З'єднайте всі інгредієнти (крім тих, що для начинки), збийте блендером. Виходить тісто розсипчасте, як на пісочні печива.
Краще використовувати силіконову форму для випічки, щоб печінка не розпливлися. Зробіть з тіста кульки з волоський горіх і помістіть в форму для випічки. Зробіть невелике заглиблення.
Лимон подрібніть (теж в блендері) з цукром. Цедру можете не зчищати - це за бажанням. Лимонно-цукрову масу покладіть в поглиблення тесту.
Випікайте 20-25 хвилин при 200 градусах в розігрітій духовці. Без форми печеньки вийдуть плоскими.
А з формою - стануть приємними кругляччям і будуть схожі на сонечко. Якщо у вас залишилася ще лимонна маса, додайте її і до готового печінкою.
Подавайте до чаю. Смачного!
Подавайте до чаю. Смачного!