Салат «Празький» без майонезу
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як приготувати салат "празький" без майонезу, соковитий, яскравий, ситний, хрусткий і апетитний. Це салат з дуже цікавою заправкою. Приготування займе у вас не більше 15 хвилин.
Салати без майонезу можна сміливо назвати весняними і дуже легкими. Салат "празький" - відмінне тому підтвердження. Завдяки смачною і ароматною заправці овочі і куряча грудка набувають цікавий і дуже апетитний смак. Більш того, заправка з гірчицею створює контраст із солодкою морквою, що робить салат ще смачніше. Обов'язково використовуйте саме оливкова олія гарної якості, так як від цього безпосередньо залежить смак салату.
- Куряче філе відварне - 200 грам
- Свіжий огірок - 180 грам
- Зелена цибуля - 10-20 грам
- Морква сира - 30-40 грам
- Яйця курячі відварні - 3 штуки(+ 1 відвареної жовток)
- Гірчиця з цілими зернами - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 За смаком
1. Відварну курячу грудку і свіжий огірок наріжте невеликими шматочками. Відварені яйця наріжте дрібно, відклавши один жовток для соусу.
2. Дрібно наріжте зелену цибулю і за допомогою овочерізки наріжте сиру моркву тонкими пластинками. Приготуйте заправку: жовток змішайте з гірчицею, сіллю і додайте оливкову олію.
3. Заправте салат, добре перемішайте і подавайте, прикрасивши нарізаною цибулею. Смачного!