Торт «Празький гріш»
(покроковий рецепт з фото)
Назва цього пирога поєднало в собі бюджетний набір продуктів і чеську кухню. Неймовірно, але і кекс на воді може стати вашою улюбленою випічкою! Кекс виходить смачним, повітряним, майже невагомим.
Люблю просту і швидку випічку. Розповім вам, як приготувати кекс "празький гріш" . Він виручить, коли вам з мінімуму продуктів потрібно приготувати що-небудь смачненьке до чаю. Ви зможете без молока і вершкового масла за лічені хвилини приготувати смачний, легкий кекс. Ягоди додавайте на ваш смак, можна брати заморожені, просто необхідно розморозити їх заздалегідь.
Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 200 грам
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Вода - 150 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ягоди - 1 Склянка (вишня або малина )
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка (на посипання)
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
Ось наш мінімум продуктів.
Мартенс відділи Желтков. Збийте білки в густу піну до міцних піків.
Жовтки збийте з цукром в світлу піну. Додайте масло, воду, не перестаючи збивати.
Додайте просіяне борошно, розпушувач і мускатний горіх. Вмішайте суху суміш в тісто за допомогою лопатки.
Додайте збиті білки, акуратно перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Силіконову форму змочіть водою. Вилийте у форму половину тіста, викладіть ягоди.
На ягоди вилийте тісто. Випікайте кекс в розігрітій духовці протягом 45-50 хвилин до сухої сірники. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий кекс остудіть у формі, вийміть, присипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного чаювання!