Празький торт
(покроковий рецепт з фото)
Празький торт - напевно, один з найпопулярніших і доступних. Варіантів його готування існує дуже багато, але все ж найсмачнішим він виходить за класичним рецептом. Його я вам і запропоную.
Рецепт празького торта попадався мені на очі вже давно, але я все не наважувалася його приготувати, і ось зовсім недавно я все-таки зважилася спекти його до Дня народження племінниці, тому хвилювалася подвійно. До речі, рецепт мені здавався дуже складним і хитромудрою, я думала, що вже точно не отримаю очікуваного результату. Але торт вийшов просто неймовірно смачним. Ніжний шоколадний корж, змащений легким шоколадно-масляним кремом і политий шоколадною глазур'ю ... Що може бути краще і смачніше? ! тепер рецепт, як приготувати празький торт, став моїм фаворитом, і я буду готувати ці ласощі з чудовими святами. Єдиний момент: потрібно відразу піч два торта, а то одного якось замало.
- Крем - 200 грам
- Згущене молоко - 300 грам(150 - в тісто, 150 - в вершках)
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 200 грам(160 - в тісто, 40 - в глазур)
- Борошно - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Какао - 6 Ст. Ложок(3 - в тісто, 2 - в вершках, 1 - в глазур)
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 200 грам(180 - в вершках, 20 - в глазур)