Рецепт Празький торт фото

Празький торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Тісто , Какао
ПП рецепти
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Празький торт - напевно, один з найпопулярніших і доступних. Варіантів його готування існує дуже багато, але все ж найсмачнішим він виходить за класичним рецептом. Його я вам і запропоную.

Опис приготування:

Рецепт празького торта попадався мені на очі вже давно, але я все не наважувалася його приготувати, і ось зовсім недавно я все-таки зважилася спекти його до Дня народження племінниці, тому хвилювалася подвійно. До речі, рецепт мені здавався дуже складним і хитромудрою, я думала, що вже точно не отримаю очікуваного результату. Але торт вийшов просто неймовірно смачним. Ніжний шоколадний корж, змащений легким шоколадно-масляним кремом і политий шоколадною глазур'ю ... Що може бути краще і смачніше? ! тепер рецепт, як приготувати празький торт, став моїм фаворитом, і я буду готувати ці ласощі з чудовими святами. Єдиний момент: потрібно відразу піч два торта, а то одного якось замало.

  • Крем - 200 грам
  • Згущене молоко - 300 грам(150 - в тісто, 150 - в вершках)
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 200 грам(160 - в тісто, 40 - в глазур)
  • Борошно - 1 Склянка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Какао - 6 Ст. Ложок(3 - в тісто, 2 - в вершках, 1 - в глазур)
  • Молоко - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 200 грам(180 - в вершках, 20 - в глазур)
празький торт - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
празький торт - фото крок 2
Почнемо з тіста. Змішайте яйця з цукром до однорідності. Я вважаю за краще робити це міксером.
празький торт - фото крок 3
Додайте 150 г. Згущеного молока і сметану, знову гарненько розмішайте до однорідності. Тепер додайте 3 ст. Ложки какао, борошно і соду. Ложкою перемішайте до однорідного стану.
празький торт - фото крок 4
Тісто має вийти за консистенцією схожим на тісто для оладок.
празький торт - фото крок 5
Вилийте тісто у форму для запікання діаметром 22-24 см. І відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 20 хвилин.
празький торт - фото крок 6
А тим часом приготуйте крем. Розм'якшене вершкове масло змішайте з 150 г. Згущеного молока, додайте какао. Збивайте міксером до однорідної ніжної маси.
празький торт - фото крок 7
Крем повинен вийти дуже легким, майже невагомим.
празький торт - фото крок 8
Для приготування глазурі змішайте цукор з какао, а потім додавайте молоко і масло вершкове. Так ви уникнете появи грудок.
празький торт - фото крок 9
Поставте отриману масу на вогонь, доведіть до кипіння і потримайте на вогні пару хвилин, безперервно помішуючи.
празький торт - фото крок 10
Готової глазурі дайте трохи охолонути.
празький торт - фото крок 11
Шоколадний корж вже спікся. Перекладіть його на тарілку і залиште до охолодження.
празький торт - фото крок 12
Починайте збирати торт. Готовий шоколадний корж розріжте уздовж навпіл. Нижню частину рясно змастіть кремом.
празький торт - фото крок 13
Накрийте другим коржем, з боків змастіть кремом, а зверху - глазур'ю. Прикрасьте за бажанням.
празький торт - фото крок 14
Поставте торт в холодильник на 1-2 годину. Приємного чаювання!

Схожі рецепти