Рецепт Крем «Празький» фото

Крем «Празький»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Какао , Молоко
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Десерти , Крем
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Давно не було свят. Влітку їх завжди менше, ніж в зиязикай час. Але я вважаю за краще влаштовувати невеликі посиденьки без приводу і з смачними десертами. Дивіться, як приготувати крем"Празький" .

Опис приготування:

Празький крем, як правило, не готується окремо від"Празького" торт. Якщо зберетеся робити цю смакоту, запасіться терпінням, адже вам, можливо, належить приготувати не тільки чудовий крем, але і повозитися з бісквітними коржами. На замітку, "Празький" торт любить бути политим шоколадною глазур'ю. Загалом, вас чекає простір для творчості на кухні!

  • Молоко - 2 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Какао - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 4 Ст. Ложки
крем
Почнем з того, що зіб'ємо яйця міксером. Поступово всип 2 ложки борошна, не перестаючи збивати. Повільно влити склянку молока, не витягуючи міксер. Засипом ще 2 ложки борошна, а потім ще стакан молока. Ставимо суміш на повільний вогонь в інший посуд з водою на дні, щоб вийшла водяна баня. Постійно помішувати, маса буде загусати, як манна каша.
крем
Знімаємо заварний крем з плити і охолоджуємо. Покладемо брикет вершкового масла в іншу миску, зіб'ємо міксером. Природно, масло має бути не з холодильника, щоб його можна було збити. Насипаємо стакан цукру і ще раз збиваємо. Закладаємо заварний крем у збите масло з цукром і збиваємо міксером до пишної однорідної консистенції.
крем
У невеликій мисці розводимо какао-порошок з ложкою коньяку. Какао можна покласти більше або менше, залежить від ваших уподобань. Його також можна замінити шоколадом, розтопивши той в гарячому заварний крем. Коньяк добре підкреслить смак крему. Можна влити і 2 ложки за бажанням.
крем
Перекладаємо розведене какао з коньяком в наш крем, збиваємо міксером на максимальній швидкості протягом п'яти хвилин. Крем повинен бути досить густим і добре збивати. Поєднання какао та коньяку буде просто дивовижно підкреслювати смак крему.
крем
Готовий крем можна їсти відразу, а можна поставити в холодильник для більшого загустіння. Якщо ви готуєте Празький торт, тоді намажте крем на бісквітні коржі і подавайте до чаю. Смачного!

Схожі рецепти