Празький салат
(покроковий рецепт з фото)
Пікантний і оригінальний салат з м'ясом і солоним огірком нікого не залишить байдужим. Родом з Чехії, цей салат є місцевою визначною пам'яткою і підкорює серця туристів.
Хочу поділитися рецептом, як приготувати "празький" салат. Його подають як шарами, так і перемішаним. Можна використовувати майонез або заправку з соусів. Зелень можна додавати на свій смак і розсуд. У будь-якому вигляді цей салатик не залишить вас байдужим і займе почесне місце на вашому святковому столі.
- Свинина - 400 грам (м'якоть)
- Солоний огірок - 4 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Салат - 1 пучок
- Масло рослинне - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Майонез - За смаком
- Гірчичний - За смаком
- Спеції - За смаком (сіль, кмин, мускатний горіх, базилік, перець, koriandr.)
1
Поріжте м'ясо невеликими шматочками і обсмажте на сковороді. В кінці смаження додайте гірчицю і спеції.
2
Подрібніть цибулю і додайте на сковороду до м'яса.
3
Готові м'ясо і цибулю вийміть в миску і полийте соком лимона, посоліть і заправте майонезом.
4
Солоні огірки наріжте шматочками.
5
Солодкий перець поріжте часточками.
6
Очистіть яблуко і також подрібніть.
7
На дно салатник викладіть листя салату, крупно порізані або порвані руками.
8
Викладіть м'ясо з цибулею.
9
Викладайте шарами огірки, перець і яблука.
10
Полийте майонезом і подавайте до столу. Смачного!