Рецепт «Празький» торт класичний фото

«Празький» торт класичний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Тісто, Шоколад, Горіхи
ПП рецепти
На святковий стіл
Випічка, Торти

Цей торт можете спекти для будь-якого свята. Він повітряний і легкий. У ньому поєднуються неймовірно шоколадні коржі з горіховою помадкою. Розповідаю, як приготувати «Празький» торт класичний.

Якщо ви любите класичне поєднання в смаку, ставитеся з повагою до старої кулінарної школі, то напевно вже пробували "празький" торт. Магазинний варіант мені не дуже подобається, тому варто докласти зусиль і зробити його самостійно. Торт виходить великий, його вистачить для великої кількості гостей.

  • Борошно - 1 Склянка
  • Крохмаль - 1/4 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Крем - 1 Склянка
  • Згущене молоко - 400 мілілітрів
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Вершкове масло - 230 грам
  • Funduk - 1 Склянка
  • Чорний шоколад - 115 грам
  • Еспрессо - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Лікер - 2 Ст. Ложки
1
У миску викладіть борошно, крохмаль, розпушувач, соду і сіль, перемішайте їх. В іншу миску викладіть яйця з цукром і збийте їх до утворення білої маси.
2
Поступово додавайте до яєць сметану, згущене молоко (залиште 4 столові ложки для крему), мідь, ванільний екстракт і цедру одного лимона.
3
До сухим складовим в три заходи викладіть мокрі інгредієнти, перемішайте до однорідної консистенції.
4
Розділити тісто 3 рівні частини і відправте в розігріту до 160 градусів духовку, випікайте кожну близько 20 хвилин. Перекладіть коржі на решітку або пергамент для охолодження.
5
З'єднайте еспресо зі столовою ложкою окропу і залиште на 5 хвилин.
6
З'єднайте залишився згущене молоко, заварний кави. Розтопіть суміш на паровій бані або в мікрохвильовій печі, перемішайте і остудіть до кімнатної температури.
7
У чашу міксера викладіть вершкове масло і збивайте його до утворення пухнастої маси, додайте обсмажені і подрібнені горіхи, лікер і остигнула масу з кавою.
8
Викладіть корж, змастіть його кремом, потім другий корж і знову шар крему. Надішліть торт на ніч у холодильник.
9
Промажьте боку і верхівку торта. Розтопіть в мікрохвильовій печі чорний шоколад і полийте їм торт, а також прикрасьте шматочками білого і молочного шоколаду. Надішліть ще на 1 годину в холодильник і подавайте до столу.

Схожі рецепти