Салат пікантний з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами дуже цікавий і вишуканий рецепт приготування салату пікантного з квасолею, овочами і грейпфрутом. Оригінальний і нескладний, він вартий того, щоб його спробувати.
Ця страва для любителів гостренького. Завдяки цитрусової нотки, салатик виходить дивно ароматним і оригінальним. Якщо хочете зробити його більш ситним, доповніть відвареної курячої грудкою, наприклад.
1. Насамперед поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Очистіть часник. Якщо у вас є під рукою ступка, то використовуйте її. Відведіть туди нарізаний чилі і часник, розімніть в пасту.
3. Додайте цукор, рибний соус і сік лимона. Спробуйте соус на смак, при необхідності всипте ще трохи цукру або перцю, наприклад.
4. У киплячу воду опустіть стручкову квасолю на 1 хвилину. Паралельно підготуйте друшляки лід. Викладіть квасолю на друшляк і поставте на лід. Таким чином, квасоля залишиться яскравою і зеленої. Після обсушити її паперовою серветкою, щоб прибрати залишки води.
5. Наріжте півкільцями цибулину. Найкраще взяти червоний лук. У випадку з білим, його можна ошпарити окропом, наприклад.
6. Очистіть грейпфрут (також використовувати в рецепт приготування салату пікантного з квасолею можна апельсин або помело) і наріжте скибочками.
7. З'єднайте всі інгредієнти в салатник і полийте заправкою.
8. Додайте трохи м'яти і салат пікантний з квасолею в домашніх умовах можна подавати до столу.
- Часник - 3 зубчики
- Чилі перець - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рибний соус - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 2-3 чайних ложок
- Квасоля стручкова - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Грейпфрут - 1 штука
- М'ята - За смаком
1. Насамперед поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Очистіть часник. Якщо у вас є під рукою ступка, то використовуйте її. Відведіть туди нарізаний чилі і часник, розімніть в пасту.
3. Додайте цукор, рибний соус і сік лимона. Спробуйте соус на смак, при необхідності всипте ще трохи цукру або перцю, наприклад.
4. У киплячу воду опустіть стручкову квасолю на 1 хвилину. Паралельно підготуйте друшляки лід. Викладіть квасолю на друшляк і поставте на лід. Таким чином, квасоля залишиться яскравою і зеленої. Після обсушити її паперовою серветкою, щоб прибрати залишки води.
5. Наріжте півкільцями цибулину. Найкраще взяти червоний лук. У випадку з білим, його можна ошпарити окропом, наприклад.
6. Очистіть грейпфрут (також використовувати в рецепт приготування салату пікантного з квасолею можна апельсин або помело) і наріжте скибочками.
7. З'єднайте всі інгредієнти в салатник і полийте заправкою.
8. Додайте трохи м'яти і салат пікантний з квасолею в домашніх умовах можна подавати до столу.