Салат «Олів'є» оригінальний
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 20 хв.
Олів'є відноситься до улюблених салатів багатьох громадян. Цей салат має брата під назвою"Столичний" , який готується з ковбаси. Я вам розповім, як приготувати салат"Олів'є" оригінальний.
Опис приготування:
Смак салату можна змінити радикально, якщо в соус для заправки салату додати подрібнений часник. Салат абсолютно зміниться, але залишиться все таким же смачним. Дуже раджу приготувати його таким традиційним способом. Запевняю, ви не пошкодуєте!
- Куряче або індиче м'ясо - 400 грам (відварне)
- Горошок консервований - 1 штука (в банках)
- Яблуко - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки (відвареної, в мундирі)
- Яйця відварні - 5 штук
- Солоні огірочки - 5 штук
- Морква відварна - 1 штука
- Майонез, крем - За смаком
Відварене куряче м'ясо нарізаємо на невеликі кубики. Традиційно олів'є готувався з м'яса рябчиків, але в наш час ми використовуємо м'ясо більш доступною птиці. Для приготування салату можна взяти м'ясо індички.
Нарізане м'ясо помістіть в контейнер. Додайте консервований горошок, попередньо видаливши з нього воду.
Яблука очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Додайте яблуко в салат.
Курячі яйця дарують салату ніжність, м'якість і незабутній смак. Відварені курячі яйця необхідно очистити і нарізати кубиками.
Відварену моркву і картоплю очистіть і теж наріжте кубиками. Подрібніть солоні огірки. Додати їх в контейнер до решти інгредієнтів.
Змішайте сметану і майонез в рівних частках. Заправте отриманим соусом салат. Додайте сіль і мелений чорний перець. Викладіть салат на тарілку, щедро присипавши подрібненою зеленню.