Салат «Новорічна мавпочка»
(покроковий рецепт з фото)
"новорічна мавпочка" 2016, на мій погляд, обов'язково повинна бути схожа на дідуся морозу, щоб виконати всі наші мрії і бажання! І нехай на столі стоїть салат, а під столом - мішок з подарунками!
Відваріть печінку і яйце. Посмажте цибулю і моркву. Зберіть салат і сформуйте мордочку мавпочки. Оформіть за допомогою різних продуктів і подавайте на стіл! З наступаючим!
- Печінка - 300 грам (свиняча або яловича)
- Солоний огірок - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Помідор - 0, 5 штуки (для шапочки)
- Яйце варене - 1 штука (для шапочки)
- Плавлений сирок - 1 штука (для мордочки і брів)
- Оливки без кісточки - 2 штуки (для очей і носа)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (для смаження овочів)
Підготуйте продукти для салату. Печінка відваріть в солоній воді 40 хвилин (до повної готовності). Остудіть. Яйце відварити круто. Цибулю і моркву очистіть і сполосніть під водою.
Поріжте дрібно цибулю, натріть на крупній тертці моркву.
Обсмажте овочі до готовності на рослинній олії з сіллю і перцем (меленим).
Поріжте печінку і огірки кубиками.
Частина печінки залиште для прикраси. Виріжте вуха, інше натріть на дрібній тертці.
Зберіть салат: печінку, огірки, цибуля, морква, майонез і спеції.
Перемішайте, салат готовий.
Візьміть зручну тарілку. Сформируйте "мордочку".