Салат «Норвезька роман»
(покроковий рецепт з фото)
Приготовленої за цим рецептом страва з легкістю замінить вам не тільки салат, але і гарнір, і основне блюдо. Тому хочу розповісти, як приготувати салат "норвезький роман" - ситний і святковий.
Даний салат хороший тим, що замість традиційного картоплі (який вже трохи приївся в святкових салатах) сюди можна покласти відварений рис, він зробить салат соковитим і буде добре поєднуватися з рибою. Раджу вам використовувати домашній майонез, так як він надає салату яскравий яєчний смак. Не забудьте посолити огірки перед подачею. Якщо ви зробите це раніше, огірки пустять сік і салат стане занадто водянистим.
- Кріп - 50 грам
- Мал - 125 грам
- Горбуші - 2 штуки (кондитерські вироби)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Свіжий огірок - 2-3 штук
- Листя салату - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Майонез - За смаком
- Лимон - 2 Ст. Ложки
1. Моркву натріть на крупній тертці і обсмажити на розігрітій олії, посоливши її, поперчивши і зменшивши вогонь. Коли морква злегка підсмажиться, зніміть її з вогню.
2. Цибуля наріжте тонкими пластинками, залийте його соком половини лимона і поперчіть за смаком. Перемішайте і залиште на кілька хвилин замаринувати.
3. Кріп дрібно порубати, а огірки наріжте тонкою соломкою. Змішайте огірки і кріп, але не сіль. На блюдо викладіть листя салату, потім - відварений рис, злегка посоліть і змастіть майонезом.
4. Зверху викладіть розім'яту виделкою рибу, змастіть майонезом. Зверху викладіть цибулю, слив сік лимона. Далі викладіть моркву, слив з неї масло, і змастіть майонезом.
5. Останнім шаром викладіть огірок з кропом. Надішліть салат в холодильник на 1 час, після чого підсолити останній шар і подавайте. Смачного!