Рецепт Норвезька хліб фото

Норвезька хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Норвезька кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Цільнозернове борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 14 г. 0 хв.

Подорожуючи по Скандинавії, в тому числі по Норвегії, я відзначила для себе дуже смачний місцевий хліб"Кнеккбред" і мені захотілося приготувати його будинку. Ділюся відмінним рецептом!

Опис приготування:

Процес приготування"норвезького" хліба простої, але тривалий. Найголовніше - підготувати необхідні продукти і набратися терпіння, слідуючи покрокової інструкції.

  • Борошно пшеничне - 385 грам (вищий сорт)
  • Борошно житнє - 50 грам (цільнозерновий)
  • Сивка - 50 грам
  • Сіль - 6, 5 грами
  • Дріжджі - 6.5 грами (свіжі, пресовані)
  • Домашня пшеничне закваска - 23 грам(100% вологості)
  • Рослинна олія - 18 грам
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Суміш зерен - 65 грам (довільна, у мене суміш кунжуту, льону золотистого і звичайного коричневого, пятізлаковие пластівці і плющене зерно)
норвезька хліб - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
норвезька хліб - фото крок 2
У воду кімнатної температури додайте пшеничну закваску і дріжджі. Розмішайте.
норвезька хліб - фото крок 3
Влийте рослинне масло.
норвезька хліб - фото крок 4
Просійте борошно.
норвезька хліб - фото крок 5
Додайте всі інгредієнти, крім солі. Замісити тісто, залиште його"відпочити" з 20 хвилин, через 20 хвилин вмесіте сіль.
норвезька хліб - фото крок 6
Після того, як Ра сіль, накрийте плівкою і залиште тісто"відпочивати" ще на 30 хвилин.
норвезька хліб - фото крок 7
Через 30 хвилин зробіть обминку тесту, методом"розтягнути і скласти" .
норвезька хліб - фото крок 8
Після обминання залиште тісто"відпочивати" ще на 75 хвилин, після чого зробіть ще одну обминку і приберіть в холодильник на 12-18 годин.
норвезька хліб - фото крок 9
Тісто через 12 годин.
норвезька хліб - фото крок 10
Дістаємо тісто, підкочує в кулю на столі, пріпиленний борошном і даємо йому зігрітися 40-60 хвилин.
норвезька хліб - фото крок 11
Розпрямляє тісто в пласт, підвертаємо до центру один кінець тесту"до себе" і ребром долоні робимо пробивання, закріплюючи його.
норвезька хліб - фото крок 12
Сформуйте хліб, звернувши"рулетом" , добре защіпніте шов.
норвезька хліб - фото крок 13
Перекладіть тісто на расстойку"швом" вгору на 1 час.
норвезька хліб - фото крок 14
Через годину перекладіть хліб на лист для випічки"швом" вниз.
норвезька хліб - фото крок 15
Гострим ножем зробіть надрізи перед випічкою, розігрійте духовку до максимальної температури 250 градусів, перші 10 хвилин випікайте з парою, потім знизьте температуру до 220 градусів і випікайте ще 30-35 хвилин.
норвезька хліб - фото крок 16
Готовий хліб перекласти на решітку до повного охолодження, різати хліб ще не можна, так як процес випічки ще не закінчений.
норвезька хліб - фото крок 17
Після того, як хліб повністю охолонув, його можна нарізати і насолоджуватися відмінним смаком. Хліб вийшов дуже ароматним, з хрусткою скоринкою, а завдяки зерновим добавкам, ще й дуже корисним.

Схожі рецепти