Норвезька яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще жодного разу не пекли норвезький яблучний пиріг, саме час це зробити. Мало того, що він виглядає чудово, він ще й на смак просто приголомшливий. Ділюся з вами рецептом!
Від душі рекомендую спекти норвезький яблучний пиріг, прямо в найближчі вихідні, не відкладаючи "в довгий ящик" . Цей пиріг точно порадує всю родину, він дуже красивий і смачний. Найскладніше в ньому - це нарізати яблука і дочекатися, коли він спечеться. Як приготувати цей пиріг, детально розказано в покрокової інструкції до рецептом.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Вершкове масло - 140 грам
- Яйця - 2 штуки
- Яблука - 10 штук
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 7 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 5 ст. Ложок - в начинку)
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Вода - 0, 5 склянки
- Абрикосовий джем - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте інгредієнти.
Порубати масло, вбийте до нього яйця, додайте 2 ст. Ложки цукру, щіпку солі.
Додайте борошно, замісіть тісто, можна за допомогою міксера на невеликих оборотах.
Дайте тесту "відпочити" близько 30 хвилин, в цей час займіться начинкою.
Очистіть яблука від шкірки і серцевини, влийте на сковороду воду, додайте 5 ст. Ложок цукру.
Всипте порізані на часточки 5 яблук, попередньо збризнути 2 столовими ложками лимонного соку. Додайте ванільний цукор, Тушіте 15 хвилин, поки не випарується рідина.
Викладіть тісто в роз'ємну форму (діаметром 26-27 см.), попередньо застелену папером для випічки, розрівняйте, бортики робити не треба.
На тісто викладіть припущені на сковороді яблука.
Решта п'ять яблук поріжте на тонкі скибочки і викладіть зверху, намагаючись зберегти форму, змастіть абрикосовим джемом. Випікайте 1, 5 години при температурі 190 градусів.
Перед виїмкою пирога з форми, пройдіться ножем або шпателем уздовж бортів, поки яблучна начинка не застигла.
Перекладіть пиріг на тарілку, подавайте остиглим до кімнатної температури.
Пиріг вийшов чудовим. Яблучна начинка перетворилася практично в мармелад, завдяки високому вмісту в яблуках пектину.