Рецепт Норвезька яблучний пиріг фото

Норвезька яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Норвезька кухня
Тісто, Фрукти, Пісочне тісто, Яблука
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Якщо ви ще жодного разу не пекли норвезький яблучний пиріг, саме час це зробити. Мало того, що він виглядає чудово, він ще й на смак просто приголомшливий. Ділюся з вами рецептом!

Від душі рекомендую спекти норвезький яблучний пиріг, прямо в найближчі вихідні, не відкладаючи "в довгий ящик" . Цей пиріг точно порадує всю родину, він дуже красивий і смачний. Найскладніше в ньому - це нарізати яблука і дочекатися, коли він спечеться. Як приготувати цей пиріг, детально розказано в покрокової інструкції до рецептом.

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Вершкове масло - 140 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Яблука - 10 штук
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 7 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 5 ст. Ложок - в начинку)
  • Пакетик ванільного цукру - 1 штука
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Абрикосовий джем - 2-3 Ст. Ложок
норвезька яблучний пиріг - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 2
Порубати масло, вбийте до нього яйця, додайте 2 ст. Ложки цукру, щіпку солі.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 3
Додайте борошно, замісіть тісто, можна за допомогою міксера на невеликих оборотах.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 4
Дайте тесту "відпочити" близько 30 хвилин, в цей час займіться начинкою.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 5
Очистіть яблука від шкірки і серцевини, влийте на сковороду воду, додайте 5 ст. Ложок цукру.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 6
Всипте порізані на часточки 5 яблук, попередньо збризнути 2 столовими ложками лимонного соку. Додайте ванільний цукор, Тушіте 15 хвилин, поки не випарується рідина.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 7
Викладіть тісто в роз'ємну форму (діаметром 26-27 см.), попередньо застелену папером для випічки, розрівняйте, бортики робити не треба.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 8
На тісто викладіть припущені на сковороді яблука.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 9
Решта п'ять яблук поріжте на тонкі скибочки і викладіть зверху, намагаючись зберегти форму, змастіть абрикосовим джемом. Випікайте 1, 5 години при температурі 190 градусів.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 10
Перед виїмкою пирога з форми, пройдіться ножем або шпателем уздовж бортів, поки яблучна начинка не застигла.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 11
Перекладіть пиріг на тарілку, подавайте остиглим до кімнатної температури.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 12
Пиріг вийшов чудовим. Яблучна начинка перетворилася практично в мармелад, завдяки високому вмісту в яблуках пектину.

Схожі рецепти