Рецепт Норвезька яблучний пиріг фото

Норвезька яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Норвезька кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Яблука
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви ще жодного разу не пекли норвезький яблучний пиріг, саме час це зробити. Мало того, що він виглядає чудово, він ще й на смак просто приголомшливий. Ділюся з вами рецептом!

Опис приготування:

Від душі рекомендую спекти норвезький яблучний пиріг, прямо в найближчі вихідні, не відкладаючи"в довгий ящик" . Цей пиріг точно порадує всю родину, він дуже красивий і смачний. Найскладніше в ньому - це нарізати яблука і дочекатися, коли він спечеться. Як приготувати цей пиріг, детально розказано в покрокової інструкції до рецептом.

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Вершкове масло - 140 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Яблука - 10 штук
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 7 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 5 ст. Ложок - в начинку)
  • Пакетик ванільного цукру - 1 штука
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Абрикосовий джем - 2-3 Ст. Ложок
норвезька яблучний пиріг - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 2
Порубати масло, вбийте до нього яйця, додайте 2 ст. Ложки цукру, щіпку солі.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 3
Додайте борошно, замісіть тісто, можна за допомогою міксера на невеликих оборотах.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 4
Дайте тесту"відпочити" близько 30 хвилин, в цей час займіться начинкою.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 5
Очистіть яблука від шкірки і серцевини, влийте на сковороду воду, додайте 5 ст. Ложок цукру.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 6
Всипте порізані на часточки 5 яблук, попередньо збризнути 2 столовими ложками лимонного соку. Додайте ванільний цукор, Тушіте 15 хвилин, поки не випарується рідина.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 7
Викладіть тісто в роз'ємну форму (діаметром 26-27 см.), попередньо застелену папером для випічки, розрівняйте, бортики робити не треба.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 8
На тісто викладіть припущені на сковороді яблука.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 9
Решта п'ять яблук поріжте на тонкі скибочки і викладіть зверху, намагаючись зберегти форму, змастіть абрикосовим джемом. Випікайте 1, 5 години при температурі 190 градусів.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 10
Перед виїмкою пирога з форми, пройдіться ножем або шпателем уздовж бортів, поки яблучна начинка не застигла.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 11
Перекладіть пиріг на тарілку, подавайте остиглим до кімнатної температури.
норвезька яблучний пиріг - фото крок 12
Пиріг вийшов чудовим. Яблучна начинка перетворилася практично в мармелад, завдяки високому вмісту в яблуках пектину.

Схожі рецепти