Норвезька коричневий сир
(покроковий рецепт з фото)
Норвезька коричневий сир "брюност" я вперше спробувала в Норвегії. Смак незвичайний, але цікавий. Виявляється, його легко приготувати в домашніх умовах, розповім як.
Незвичайний на смак норвезький коричневий сир з першого разу може здатися досить дивним, зовсім не таким, як ми звикли. Є в ньому щось від вареного згущеного молока, але при цьому сир солоний, а не солодкий, хоча солі в нього зовсім не додають. Спробувавши його, розумієш, що в цьому щось є. Виявляється його легко приготувати вдома, треба тільки запастися вільним часом. Як приготувати такий сир, детально розказано в покрокової інструкції до рецептом.
- Вершки - 250 грам(20% жирності)
- Молочна сироватка - 3 L
Підготуйте інгредієнти.
Молочну сироватку влийте в каструлю з товстим дном і поставте на невеликий вогонь для уварювання. Можна поставити і на великий вогонь, але тоді доведеться контролювати процес, час від часу заважати.
Сироватка повинна увариться приблизно в 5 раз.
Як тільки сироватка увариться, влийте вершки і поставте на середній вогонь. Тут вже потрібно втручатися в процес готування, час від часу заважати.
Коли сироватка з вершками стане уварювалася, треба бути гранично обережними, тому що вона почне "стріляти" .
Тоді найкраще перелийте вміст каструлі в сковороду і продовжите підготовку в ній при безперервному помішуванні.
Готуйте до появи карамельного кольору, як у вареного згущеного молока, сирна маса при цьому стане збиратися в грудку.
Розкладіть сир по формочках і дайте йому стабілізуватися. Застигає він досить швидко, навіть при кімнатній температурі.
Перед подачею вийміть сир з формочки. Норвежці для різання такого сиру навіть винайшли спеціальний ніж, який я теж привезла з Норвегії в якості сувеніра.
Подавайте сир з хлібом, з тостами, дуже добре подати його з джемом, наприклад з брусничним. Виходить дуже гармонійне поєднання.