Рецепт Норвезька коричневий сир фото

Норвезька коричневий сир
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Норвезька кухня
Молочні продукти , Молоко , Сироватка
Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 2
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Норвезька коричневий сир"Брюност" я вперше спробувала в Норвегії. Смак незвичайний, але цікавий. Виявляється, його легко приготувати в домашніх умовах, розповім як.

Опис приготування:

Незвичайний на смак норвезький коричневий сир з першого разу може здатися досить дивним, зовсім не таким, як ми звикли. Є в ньому щось від вареного згущеного молока, але при цьому сир солоний, а не солодкий, хоча солі в нього зовсім не додають. Спробувавши його, розумієш, що в цьому щось є. Виявляється його легко приготувати вдома, треба тільки запастися вільним часом. Як приготувати такий сир, детально розказано в покрокової інструкції до рецептом.

  • Вершки - 250 грам(20% жирності)
  • Молочна сироватка - 3 L
норвезька коричневий сир - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
норвезька коричневий сир - фото крок 2
Молочну сироватку влийте в каструлю з товстим дном і поставте на невеликий вогонь для уварювання. Можна поставити і на великий вогонь, але тоді доведеться контролювати процес, час від часу заважати.
норвезька коричневий сир - фото крок 3
Сироватка повинна увариться приблизно в 5 раз.
норвезька коричневий сир - фото крок 4
Як тільки сироватка увариться, влийте вершки і поставте на середній вогонь. Тут вже потрібно втручатися в процес готування, час від часу заважати.
норвезька коричневий сир - фото крок 5
Коли сироватка з вершками стане уварювалася, треба бути гранично обережними, тому що вона почне"стріляти" .
норвезька коричневий сир - фото крок 6
Тоді найкраще перелийте вміст каструлі в сковороду і продовжите підготовку в ній при безперервному помішуванні.
норвезька коричневий сир - фото крок 7
Готуйте до появи карамельного кольору, як у вареного згущеного молока, сирна маса при цьому стане збиратися в грудку.
норвезька коричневий сир - фото крок 8
Розкладіть сир по формочках і дайте йому стабілізуватися. Застигає він досить швидко, навіть при кімнатній температурі.
норвезька коричневий сир - фото крок 9
Перед подачею вийміть сир з формочки. Норвежці для різання такого сиру навіть винайшли спеціальний ніж, який я теж привезла з Норвегії в якості сувеніра.
норвезька коричневий сир - фото крок 10
Подавайте сир з хлібом, з тостами, дуже добре подати його з джемом, наприклад з брусничним. Виходить дуже гармонійне поєднання.

Схожі рецепти