Норвезька салат з лососем на хлібі
(покроковий рецепт з фото)
Ще одна найпростіша закуска на Новорічний стіл - невеликі бутербродики з рибним норвезьким салатом. Риба маринується в пікантному соусі і настоюється близько доби. Обов'язково порадуйте своїх гостей!
Таку закуску можна подати на хлібі або, що ще смачніше, на обжаренном хлібі. Слабосолона рибка маринується в суміші масла, кетчупу, ароматної гвоздики і лаврового листа. Рибний салат виходить дуже смачним і ароматним. Рецепт традиційний Норвезька, тому, думаю, що всі інгредієнти необхідно зберегти і нічим не замінювати.
- Корнішон - 2 штуки
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Кетчуп - 50 грам
- Цукор - 50 грам
- Гвоздика - 2 штуки
- Лист лавровий - 2 штуки
- Сьомга - 150 грам (слабосоленая)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Хліб - За смаком
- Лимон - За смаком (за бажанням для подачі)
- Зелень - За смаком (за бажанням для подачі)
Рибу наріжте дрібними кубиками.
Корнішони і цибулю порізати дрібними кубиками.
Для заправки змішайте кетчуп, олія, оцет, цукор, лавровий лист і гвоздику.
Все перемішайте, додайте заправку і приберіть в холодильник на добу.
Викладаємо салат на хліб і подаємо його до столу.
Смачного!