Рецепт Салат на зиму з квасолею фото

Салат на зиму з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Раніше рецепти заготовок на зиму бабусі бережливо записували в зошит і передавали у спадок, а зараз знайти будь-який не складає труднощів. Розповім, як приготувати салат на зиму з квасолею.

Опис приготування:

Не скажу, що цей рецепт вже дуже простий у приготуванні, але попрацювати над ним безперечно варто. Квасоля для салату використовую саму звичайну білу. Салат можна довго зберігати в коморі і використовувати, коли потрібно.

  • Біла квасоля - 1 Склянка
  • Помідори - 300 грам
  • Перець - 4 штуки
  • Морквина - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
  • Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 0, 5 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
1
Квасоля попередньо викладіть в миску і залийте холодною водою (1:2), залиште на цілу ніч, потім відваріть її до готовності. Ретельно вимийте всі овочі.
2
Морквину наріжте тонкою соломкою або подрібніть за допомогою терки для корейської моркви.
3
Видаліть плодоніжки у томатів і наріжте їх кільцями (0, 5 сантиметра в товщину). Цибуля наріжте півкільцями, а перець очистіть від насіння і наріжте кільцями.
4
У велику каструлю додайте все подрібнені овочі та відварну квасоля, а також всі спеції і доведіть масу до кипіння, готуйте на слабкому вогні 1, 5-2 годину, періодично перемішуйте вміст.
5
Гарячий салат викладіть в банки і закупорьте. Надішліть його на зберігання в комору і використовуйте при необхідності.

Схожі рецепти