Салат на зиму з квасолею 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Раніше рецепти заготовок на зиму бабусі бережливо записували в зошит і передавали у спадок, а зараз знайти будь-який не складає труднощів. Розповім, як приготувати салат на зиму з квасолею.
Не скажу, що цей рецепт вже дуже простий у приготуванні, але попрацювати над ним безперечно варто. Квасоля для салату використовую саму звичайну білу. Салат можна довго зберігати в коморі і використовувати, коли потрібно.
- Біла квасоля - 1 Склянка
 - Помідори - 300 грам
 - Перець - 4 штуки
 - Морквина - 1 штука
 - Цибуля - 1 штука
 - Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
 - Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
 - Сіль - 1 Чайна ложка
 - Оцет - 0, 5 чайних ложки
 - Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
 
1
Квасоля попередньо викладіть в миску і залийте холодною водою (1:2), залиште на цілу ніч, потім відваріть її до готовності. Ретельно вимийте всі овочі.
2
Морквину наріжте тонкою соломкою або подрібніть за допомогою терки для корейської моркви.
3
Видаліть плодоніжки у томатів і наріжте їх кільцями (0, 5 сантиметра в товщину). Цибуля наріжте півкільцями, а перець очистіть від насіння і наріжте кільцями.
4
У велику каструлю додайте все подрібнені овочі та відварну квасоля, а також всі спеції і доведіть масу до кипіння, готуйте на слабкому вогні 1, 5-2 годину, періодично перемішуйте вміст.
5
Гарячий салат викладіть в банки і закупорьте. Надішліть його на зберігання в комору і використовуйте при необхідності.