Салат на зиму з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Раніше рецепти заготовок на зиму бабусі бережливо записували в зошит і передавали у спадок, а зараз знайти будь-який не складає труднощів. Розповім, як приготувати салат на зиму з квасолею.
Не скажу, що цей рецепт вже дуже простий у приготуванні, але попрацювати над ним безперечно варто. Квасоля для салату використовую саму звичайну білу. Салат можна довго зберігати в коморі і використовувати, коли потрібно.
- Біла квасоля - 1 Склянка
- Помідори - 300 грам
- Перець - 4 штуки
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
1
Квасоля попередньо викладіть в миску і залийте холодною водою (1:2), залиште на цілу ніч, потім відваріть її до готовності. Ретельно вимийте всі овочі.
2
Морквину наріжте тонкою соломкою або подрібніть за допомогою терки для корейської моркви.
3
Видаліть плодоніжки у томатів і наріжте їх кільцями (0, 5 сантиметра в товщину). Цибуля наріжте півкільцями, а перець очистіть від насіння і наріжте кільцями.
4
У велику каструлю додайте все подрібнені овочі та відварну квасоля, а також всі спеції і доведіть масу до кипіння, готуйте на слабкому вогні 1, 5-2 годину, періодично перемішуйте вміст.
5
Гарячий салат викладіть в банки і закупорьте. Надішліть його на зберігання в комору і використовуйте при необхідності.