Салат на День Перемоги
(покроковий рецепт з фото)
Для мене це великий і світлий свято, в той же час і сумний, це День Пам'яті. Я довго думала, якої форми, кольори зробити салат, і вирішила, що свічка і бордовий колір, зірка будуть актуальні.
Для салатів я зазвичай заздалегідь відварюю овочі, щоб вони встигли добре охолонути, тоді їх легше очистити і порізати або потерти. Морква я отварила невелику, придалася тільки половинка. Детальніше дивіться в рецепті!
- Фарш із яловичини - 150 грам
- Печериці - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Картопля - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Майонез - За смаком
- Морква - 0, 5-1 штуки (для прикраси)
- Оливки чорні - 3-4 штук (без кісточки, для прикраси)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте продукти, приступимо! Все відварені овочі та яйця потрібно очистити. Гриби - вимити і порізати пластинками, цибуля - півкільцями.
У сковороду налийте столову ложку масла. Покладіть гриби, цибуля і фарш. Додайте сіль, в кінці смаження - перець чорний мелений. Смажте на середньому вогні до готовності всіх інгредієнтів.
До смаженого фаршу з грибами додайте терті білки і картопля, майонез. Перемішайте.
Додайте тертий буряк, зайвий сік відіжміть. Перемішайте салат, відкоригуйте на сіль.
Візьміть круглу тарілочку, в центр поставте стакан, це місце для свічки. Навколо викладайте салат, формуючи зірку.
Посипте салат тертими жовтками.
Приберіть стакан. Оливки порізати тонкими смужками, моркву натріть на тертці. З цих продуктів оформите салат стрічкою, як би перев'язуючи зірку.
Поставте в центр свічку. Салат готовий!