Салат листковий «рандеву»
(покроковий рецепт з фото)
Святковий листковий салат "рандеву" я раджу подавати порційно, і сьогодні я покажу, як саме це можна зробити просто і швидко. Обов'язково спробуйте приготувати мій варіант популярного салату.
Рецепт, як приготувати салат листковий "рандеву", дуже простий і неморочлівий. Тут немає ніяких важкодоступних інгредієнтів, всі вони, можна сказати, під рукою і зовсім звичайні, але вони настільки вдало підібрані, що створюється ціла гармонія смаку. Салат виходить дуже ситним завдяки курці, яйця надають салату ніжність, а капуста - легкість. Особливу пікантність салату надає картопляна стружка, з нею салат виходить незвичайним і святковим.
- Куряча грудка - 200 грам
- Капуста свіжа - 100 грам (білокачанна)
- Яйця - 2 штуки
- Картопля - 1 штука
- Майонез - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 200 мілілітрів (для фритюру)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Капусту я заздалегідь дрібно нашаткувати, курячу грудку відварити в злегка підсоленій воді. Яйця я отварила круто.
Насамперед підготуйте картопля фрі. Картоплину натріть на тертці для корейської моркви або Овочечистка. Повинна вийти тонка соломка. Цю соломку залийте холодною водою на 5-7 хвилин, потім воду злийте і ще кілька разів промийте картопля, так ви приберете більшу частину крохмалю, і картопля вийде більш хрустким. Обсмажте картопляну соломку в рослинній олії до золотистого кольору, не забудьте посолити і поперчити.
І відразу починаємо збирати салат. На плоску тарілку встановіть сервировочное кільце або обрізану пляшку. На дно викладіть дрібно нарізану капусту, зверху покрийте сіточкою майонезу.
Курячі грудки дрібно поріжте і викладіть другим шаром. Зверху також покрийте сіточкою майонезу.
Наступний шар - дрібно порізані яйця, потім майонез і трохи дрібно нарізаної зеленої цибулі.
Завершальний етап - обсмажена картопляна стружка. Залиште салат на 10 хвилин, щоб він трохи просочився. Потім дуже акуратно зніміть сервировочное кільце.
Салат можна прикрасити трояндочками з картопляних чіпсів, зеленню.