Торт «рандеву»
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний торт "рандеву" стане відмінною прикрасою святкового столу. Він дуже смачний і ніжний. Такий торт можна приготувати для дитячого свята.
Незважаючи на гадану складність приготування, торт готується досить просто. Доведеться витратити деякий час, але воно того варто. Муссовие торти завжди виходять дуже смачні!
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 70 грам(50 грам - в тісто, 20 грам - в полуничне компоті)
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Какао - 1 Ст. Ложок
- Полуниця - 250 грам
- Желатин - 16 грам(10 грам - в мус, 6 грам - в компоті)
- Вода - 100 грам(60 грам - в мус, 40 грам - в компоті)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложок
- Шоколад темний - 250 грам
- Вершки - 400 грам (від 33% жирності)
- Сир сирний - 450 грам(200 грам - в мус, 250 грам - немає нічого-Krem)
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
Насамперед приготуйте шоколадний бісквіт. Для цього збийте яйця з цукром в пишну піну. Потім вмішати борошно і какао.
Тісто вилийте в форму для випічки (діаметр 18 см.) і поставте в духовку при температурі 180 градусів на 30 хвилин. Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 2 коржа.
Для полуничної начинки замочіть желатин в воді на 20 хвилин. Полуницю подрібніть блендером і змішайте з цукром і крохмалем. Поставте на вогонь і доведіть до гарячого стану і загустіння. Потім зніміть з плити і вмішати набряклий желатин.
Вилийте полуничну начинку в форму (діаметр 18 см.) і заморозьте.
Для приготування шоколадного мусу замочіть желатин в воді на 20 хвилин. Потім нагрійте до гарячого стану 100 мл. Вершків і розчиніть в них набряклий желатин.
Потім додайте в них шоколад, поламаний на шматочки. Розмішуйте до повного його розчинення. Суміш остудіть.
Збийте до полувзбітого стану 300 грам вершків і змішайте їх з шоколадною масою і м'яким сирним сиром.
Повинен вийти ось такий шоколадний мус.
Тепер приступаємо до складання торта. В кільце для торта викладіть один шоколадний корж. Потім половину шоколадного мусу.
На мус викладіть заморожений шар полуничного компоті.
Далі викладіть решту мусу.
Викладіть другий шар шоколадного бісквіта. Поставте в морозилку для заморозки.
Заморожений торт вийміть з форми.
Для вирівнювання торта приготуйте крем-чіз. Для цього збийте вершкове масло з цукровою пудрою. Потім вмішати сирний сир.
Готовим кремом вирівняйте верх і боки торта. Прикрасьте торт на свій смак і дайте йому постояти в холодильнику хоча б ніч. За цей час він відтане і буде дуже ніжний і смачний.
А сам торт можете прикрасити по своєму смаку.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!