Рецепт Салат грецький з оливками фото

Салат грецький з оливками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Оливки
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю , На полуденок , На швидку руку , На святковий стіл , Корисний обід , Новий рік
Салати , Салат грецький
Кількість порцій: 3
Час приготування: 20 г. 0 хв.

Оливки - основа основ середземноморської кулінарії в цілому і грецької кухні зокрема. Пропоную вам класичний рецепт салату грецького з оливками - дуже смачного, корисного і простого блюда!


Опис приготування:

У Росії і ряді суміжних країн існує думка, що маслини і оливки - це різні речі. Чи то за кольором відрізняються (маслини чорні, а оливки зелені), то взагалі плоди не одного дерева, а двох. Між іншим, це не так - оливки і маслини суть одне і те ж.

Плоди оливи європейської залежно від сорту і ступеня дозрівання можуть бути самих різних кольорів - від солом'яно-жовтого до чорно-фіолетового. Останні в нашій країні найчастіше і продають під назвою"маслини" . Однак до цього чорним оливкам (або, як їх ще називають, оливкам природною чорної зрілості, Природно чорні стиглі оливки) вони найчастіше не мають відношення - їх відтінок викликаний киснем, який виробники пропускають через розсіл, щоб надати плодам оливи"благородний" чорний колір. Однак, кисень - це ще квіточки. Щоб прискорити процес виробництва (при традиційній заквасці оливки бувають готові тільки через кілька місяців, що зовсім не на руку виробникам), в розсіл додають каустичну соду, вона ж їдкий натр, вона ж харчова добавка E524. Як стабілізатор забарвлення для таких оливок застосовується глюконат заліза (харчова добавка E579). Причому на етикетці цю інформацію зазвичай вважають за краще не відображати…

Звичайно, рецепт приготування салату грецького з оливками на увазі використання тільки високоякісних плодів, заготовлених відповідно до традиційної рецептурою. Знайти їх непросто, та й коштують такі оливки недешево - зате різницю ви відчуєте відразу. Прикмети справжніх оливок: висока ціна, скляна банка (можуть бути і ваговий), колір - найчастіше вони все-таки не чорні (а якщо чорні, то неодмінно м'які і з кісточкою). Взагалі натуральні оливки рідко бувають однорідного відтінку, на поверхні мають цятки. Але саме такі й потрібні для приготування салату грецького з оливками; ).


  • Фета - 250 грам
  • Помідори - 5-6 штук
  • Огірки - 2-3 штук
  • Солодкий перець - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Оливки - 20-25 штук
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
  • Свіжа зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Орегано сушений - За смаком
салат грецький з оливками - фото крок 1
Огірки вимити, обсушити. Нарізати досить великими шматочками.
салат грецький з оливками - фото крок 2
Також вчинити з помідорами.
салат грецький з оливками - фото крок 3
І болгарським перцем.
салат грецький з оливками - фото крок 4
Лук нашаткувати тонкими півкільцями. Краще, до речі, використовувати більш солодкий червоний лук - в Греції його традиційно кладуть в салати, тоді як білий використовують для приготування гарячих страв.
салат грецький з оливками - фото крок 5
Зелень вимити і добре обсушити. Подрібнити гострим ножем.
салат грецький з оливками - фото крок 6
Фету нарізати кубиками приблизно 1, 5х1, 5 сантиметри.
салат грецький з оливками - фото крок 7
З оливок вийняти кісточки - для цього кожну розчавити ножем. Різати їх після цього не потрібно!
салат грецький з оливками - фото крок 8
Видавити сік з лимона.
салат грецький з оливками - фото крок 9
Всі інгредієнти з'єднати в глибокій мисці або салатник. Посолити і поперчити. Додати орегано. Заправити лимонним соком і оливковою олією, обережно перемішати. Подавати на стіл відразу!

Схожі рецепти