Салат «Цезар» з оливками
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На полуденок, На святковий стіл, День народження, Романтична вечеря, Святковий обід
"салат оливкою не зіпсуєш! " - так можна було б перефразувати відому російську приказку. Простий рецепт салату "цезар" з оливками - тому доказ. Спробуємо?
Основу класичної заправки для салату "цезар" становить оливкова олія - якщо воно гарне, то його тонкий аромат буде відчуватися в готовій страві, як подих теплого весняного вітру. А вже якщо додати в салат оливки! Це як посеред зими опинитися на середземноморському узбережжі.
В принципі, одних оливок вже досить для того, що кардинально змінити звичний смак цього салату, але я все-таки раджу вам додати в нього ще й запечені перці - результат буде абсолютно приголомшливий!
Ну от і все, тепер ви майже що знаєте, як приготувати салат "цезар" з оливками. Залишилося тільки вивчити покрокові фото - і вперед!
- Салат листовий - 100 грам
- Кнопка - 0, 5 штуки
- Пармезан - 50 грам
- Масло оливкове - 2/3 склянки
- Оливки - 20 штук
- Яйця - 2 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Перець солодкий - 1-2 штук (опціонально)
З батона зрізати скоринку, а м'якуш нарізати кубиками або скибочками. Укласти на деко, скропити оливковою олією. Запікати в духовці 7-10 хвилин - до золотистого кольору.
Відокремити жовтки від білків. Якщо побоюєтеся сальмонели - прогрійте жовтки на водяній бані або опустіть яйця в окріп на 1 хвилину.
Видавити лимон.
Часник почистити і розтерти з сіллю і перцем. Додати гірчицю, лимонний сік і яйця. Добре збити. Не припиняючи збивати соус, поступово ввести масло.
Відкрити оливки.
Листя салату вимити, обсушити і нарвати руками - дрібнити не потрібно, маленькі листочки взагалі можна залишити цілими.
Салат полити соусом і обережно перемішати. Викласти на салатні листя крутон і оливки. Полити залишками соусу. Посипати тертим пармезаном.
Салат "цезар" з оливками готовий!
Салат "цезар" з оливками готовий!