Рецепт Салат «Цезар» з оливками фото

Салат «Цезар» з оливками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Зелень, Оливки, Листя салату
Дієтичне харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На полуденок, На святковий стіл, День народження, Романтична вечеря, Святковий обід
Салати, Салат Цезар

"салат оливкою не зіпсуєш! " - так можна було б перефразувати відому російську приказку. Простий рецепт салату "цезар" з оливками - тому доказ. Спробуємо?

Основу класичної заправки для салату "цезар" становить оливкова олія - якщо воно гарне, то його тонкий аромат буде відчуватися в готовій страві, як подих теплого весняного вітру. А вже якщо додати в салат оливки! Це як посеред зими опинитися на середземноморському узбережжі.

В принципі, одних оливок вже досить для того, що кардинально змінити звичний смак цього салату, але я все-таки раджу вам додати в нього ще й запечені перці - результат буде абсолютно приголомшливий!

Ну от і все, тепер ви майже що знаєте, як приготувати салат "цезар" з оливками. Залишилося тільки вивчити покрокові фото - і вперед!

  • Салат листовий - 100 грам
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Пармезан - 50 грам
  • Масло оливкове - 2/3 склянки
  • Оливки - 20 штук
  • Яйця - 2 штуки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Перець солодкий - 1-2 штук (опціонально)
салат
З батона зрізати скоринку, а м'якуш нарізати кубиками або скибочками. Укласти на деко, скропити оливковою олією. Запікати в духовці 7-10 хвилин - до золотистого кольору.
салат
Відокремити жовтки від білків. Якщо побоюєтеся сальмонели - прогрійте жовтки на водяній бані або опустіть яйця в окріп на 1 хвилину.
салат
Видавити лимон.
салат
Часник почистити і розтерти з сіллю і перцем. Додати гірчицю, лимонний сік і яйця. Добре збити. Не припиняючи збивати соус, поступово ввести масло.
салат
Відкрити оливки.
салат
Листя салату вимити, обсушити і нарвати руками - дрібнити не потрібно, маленькі листочки взагалі можна залишити цілими.
салат
Салат полити соусом і обережно перемішати. Викласти на салатні листя крутон і оливки. Полити залишками соусу. Посипати тертим пармезаном.
Салат "цезар" з оливками готовий!

Схожі рецепти