Рецепт Салат «Цезар» з оливками фото

Салат «Цезар» з оливками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Зелень , Оливки , Листя салату
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На полуденок , На святковий стіл , День народження , Романтична вечеря , Святковий обід
Салати , Салат Цезар
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

"Салат оливкою не зіпсуєш! " - так можна було б перефразувати відому російську приказку. Простий рецепт салату"Цезар" з оливками - тому доказ. Спробуємо?

Опис приготування:

Основу класичної заправки для салату"Цезар" становить оливкова олія - якщо воно гарне, то його тонкий аромат буде відчуватися в готовій страві, як подих теплого весняного вітру. А вже якщо додати в салат оливки! Це як посеред зими опинитися на середземноморському узбережжі.

В принципі, одних оливок вже досить для того, що кардинально змінити звичний смак цього салату, але я все-таки раджу вам додати в нього ще й запечені перці - результат буде абсолютно приголомшливий!

Ну от і все, тепер ви майже що знаєте, як приготувати салат"Цезар" з оливками. Залишилося тільки вивчити покрокові фото - і вперед!

  • Салат листовий - 100 грам
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Пармезан - 50 грам
  • Масло оливкове - 2/3 склянки
  • Оливки - 20 штук
  • Яйця - 2 штуки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Перець солодкий - 1-2 штук (опціонально)
салат
З батона зрізати скоринку, а м'якуш нарізати кубиками або скибочками. Укласти на деко, скропити оливковою олією. Запікати в духовці 7-10 хвилин - до золотистого кольору.
салат
Відокремити жовтки від білків. Якщо побоюєтеся сальмонели - прогрійте жовтки на водяній бані або опустіть яйця в окріп на 1 хвилину.
салат
Видавити лимон.
салат
Часник почистити і розтерти з сіллю і перцем. Додати гірчицю, лимонний сік і яйця. Добре збити. Не припиняючи збивати соус, поступово ввести масло.
салат
Відкрити оливки.
салат
Листя салату вимити, обсушити і нарвати руками - дрібнити не потрібно, маленькі листочки взагалі можна залишити цілими.
салат
Салат полити соусом і обережно перемішати. Викласти на салатні листя крутон і оливки. Полити залишками соусу. Посипати тертим пармезаном.
Салат"Цезар" з оливками готовий!

Схожі рецепти