Салат «Гранатовий браслет» з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
На сайті чимало авторів поділялося рецептом знаменитого салату "гранатовий браслет" . Воно і зрозуміло, адже він дуже красивий і смачний. Можна не боятися замінити деякі продукти на альтернативні.
У класичному варіанті в блюдо додають відварене куряче філе. Я ж замінила його на м'ясо, можна спробувати і ковбасу або субпродукти. Загалом, тепер я можу розповісти вам, як приготувати салат "гранатовий браслет" з яловичиною. Решта інгредієнти прості і всім знайомі.
- Яловичина - 300 грам (м'якоть)
- Картопля - 300 грам
- Морква - 130 грам
- Буряк - 200 грам
- Яблуко - 1 штука
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Гранат - 0, 5-1 штуки
- Сіль - За смаком
Яловичину заздалегідь відварити в підсоленій воді. Потім остудіть її і дрібно наріжте.
Чистий картопля теж відварити в мундирі в солоній воді. Очистити і охолодити, а потім дрібно наріжте.
Морква промийте, зваріть, остудіть, почистіть і наріжте або натріть на крупній тертці.
Відварну і вже остигнула буряк почистіть, а потім наріжте дрібними кубиками.
А тепер почніть формувати салат. У центрі плоскої тарілки встановіть стакан. Навколо нього укладіть яловичину. Змастіть її майонезом.
Далі викладіть картоплю, а зверху - майонез.
Наступний шар - морква і знову майонез.
На моркву натріть на крупній тертці очищене яблуко. Змастіть його майонезом.
Далі - шар буряка, промазаний майонезом.
Салат прикрасьте гранатовими ядрами. З середини дістаньте стакан. Можна їсти страву відразу ж, а можна залишити його в холодильнику, щоб він більше просочився. Смачного!