Салат «Чорні перли»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі смачний, ситний і оригінальний салат "чорна перлина" .
Не тільки смачний, але і вельми красивий салат "чорна перлина" можна подавати як в загальному салатник, так і порційно.
- Яйце - 2-3 штук
- Крабові палички - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Майонез - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування салат "чорна перлина" досить простий. Для початку необхідно замочити чорнослив і дати йому трохи розм'якшити. Потім зробити невеликі надрізи і в кожен чорнослив вкласти волоський горіх.
2. Тим часом зварити яйця круто. Потім остудити і почистити. Натерти на середній терці.
3. Крабові палички подрібнити ножем або також натерти на тертці (для того, щоб палички добре потерлися, бажано їх попередньо покласти в морозилку хвилин на 20).
4. Твердий, не надто солоний сир, також натерти на середній терці.
5. Вершкове масло відправити також в морозилку і трохи заморозити. Натерти на дрібній тертці.
6. На дно салатник викласти терті яйця. Якщо салат подавати порційно, то найзручніше використовувати кулінарне кільце. Яйця посолити і поперчити за смаком.
7. Зверху викласти подрібнені крабові палички.
8. Змастити зверху майонезом. При бажанні в майонез можна додати видавлений через прес часник.
9. Наступним шаром буде тертий сир.
10. Зверху викласти шар вершкового масла. Акуратно притиснути салат руками або ложкою, щоб він краще тримав форму.
11. Останнім відправити в салат фарширований горіхами чорнослив. При бажанні всі верстви можна повторити, змінюючи черговість. Салат "чорна перлина" в домашніх умовах готовий. Відправити його в холодильник на деякий час і можна подавати до столу.