Салат «Цезар» з рибою
(покроковий рецепт з фото)
Овочі, Лосось, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Зелень, Форель, Помідор, Сьомга, Сухарики, Червона риба, Листя салату
Чи можна додати в салату "цезар" рибу? звичайно, можна, можливо! А яку? зрозуміло, червону! Простий рецепт салату "цезар" з рибою червоних сортів - для вашого столу!
Дивна річ - варто додати до звичного і добре знайомому "цезарю" трохи солоної червоної рибки, і з салату він перетворюється в обладнаний закуску хоч під пиво, хоч під міцніші напої! Немає, без жартів - дуже добре такий салат йде під коньяк. Однаковий захоплення викликає і у чоловіків, і у жінок.
Але і в повсякденному "безалкогольному" харчуванні рецепт приготування салату "цезар" з рибою цілком доречний - це і ситний полуденок, і легкий обід, і романтичну вечерю. Так що, думаю, він вам стане в нагоді
- Салат листовий - 100 грам
- Риба червона слабкого засолу - 250 грам
- Пармезан - 50 грам
- Кнопка - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 2/3 склянки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Помідори черрі або інші - 100 грам (опціонально)
З батона зрізати скоринку (якщо вона занадто груба, в іншому випадку можна залишити). М'якуш нарізати невеликими кубиками, викласти на деко і запекти в духовці до золотистого кольору.
Листя салату вимити і викласти на рушник, щоб обсохнули.
Рибу нарізати тонкими скибочками.
Яйця опустити в киплячу, але не вируючу воду на 1 хвилину.
Яйця остудити прохолодною водою, а тим часом видавити сік з лимона.
Часник розтерти з сіллю і перцем. Додати гірчицю, яйця і лимонний сік, збити. Не припиняючи збивати соус, поступово ввести масло. Повинна вийти досить однорідна заправка світло-жовтого кольору.
Заправити салатні листя соусом і обережно перемішати. Викласти крутон і рибу, скропити соусом. При бажанні прикрасити половинками помідорів чері. Посипати тертим пармезаном і подати на стіл!