Саламат
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.
У бурятської кухні є одне неймовірно оригінальне, ситне і смачне блюдо, яке я рекомендую спробувати. Хочете? Вашій увазі пропоную покрокові рекомендації, як зробити саламат.
Опис приготування:
Приготувати саламат в домашніх умовах зовсім нескладно. І хоч сучасний варіант буде не ідентичний класичному, спробувати блюдо все-таки варто. Важливо вибрати свіжу, натуральну і жирну сметану, тоді все однозначно вийде.
- Крем - 300 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Кефір - За смаком
1. У каструлю відправте сметану і поставте на вогонь.
2. Потрібно довести її до кипіння, а потім потроху всипати борошно.
3. Безперервно помішуйте, щоб не утворилися грудочки. Кількість борошна, яке ви використовуєте в рецепті приготування саламаха, може бути більше або менше, важливо стежити за консистенцією.
4. Тепер найголовніший процес - постійне помішування.
5. І ось, що виходить в результаті - відділяється масло.
6. У каструлю влийте трохи кефіру. Також можна додати дрібку солі або цукру.
7. Ще трохи млоїте саламат в домашніх умовах на вогні - і можете відразу подавати до столу.
Дуже калорійне, ситне і смачне блюдо.
Дуже калорійне, ситне і смачне блюдо.