Саламат
(покроковий рецепт з фото)
У бурятської кухні є одне неймовірно оригінальне, ситне і смачне блюдо, яке я рекомендую спробувати. Хочете? Вашій увазі пропоную покрокові рекомендації, як зробити саламат.
Приготувати саламат в домашніх умовах зовсім нескладно. І хоч сучасний варіант буде не ідентичний класичному, спробувати блюдо все-таки варто. Важливо вибрати свіжу, натуральну і жирну сметану, тоді все однозначно вийде.
- Крем - 300 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Кефір - За смаком

1. У каструлю відправте сметану і поставте на вогонь.

2. Потрібно довести її до кипіння, а потім потроху всипати борошно.

3. Безперервно помішуйте, щоб не утворилися грудочки. Кількість борошна, яке ви використовуєте в рецепті приготування саламаха, може бути більше або менше, важливо стежити за консистенцією.

4. Тепер найголовніший процес - постійне помішування.

5. І ось, що виходить в результаті - відділяється масло.

6. У каструлю влийте трохи кефіру. Також можна додати дрібку солі або цукру.

7. Ще трохи млоїте саламат в домашніх умовах на вогні - і можете відразу подавати до столу.
Дуже калорійне, ситне і смачне блюдо.
Дуже калорійне, ситне і смачне блюдо.