Салака запечена
(покроковий рецепт з фото)
Салака запечена - рецепт дуже цікавий. Салака запікається в духовці разом з копченим сиром, тому виходить неймовірно смачною, Жирненький і добре підходить як ситна закуска до пива.
Як приготувати салаку запечену максимально швидко і корисно розповість цей рецепт. Ми використовуємо для страви філе салаки. Купили ми її на рибному ринку, хоча ця риба досить рідкісна. Ну що ж, якщо у вас є філе салаки, то неодмінно готуйте цю страву - не пошкодуєте. Салака запечена завжди приводить у захват чоловіка, який обожнює подібну закуску до пива і футболу Удачі!
- Salaka - 600 грам (філе)
- Цибуля - 3 штуки
- Копчений сир - 300 грам
- Сіль, перець, приправи - - За смаком
- Борошно - - За смаком
- Сушений кріп - - За смаком
- Рослинна олія - - За смаком (для смаження)

Борошно просіваємо з сіллю.

Беремо рибу, промиваємо, нарізаємо на порційні шматочки.

Гарненько обвалюють рибу в борошні і складаємо в один ряд на деко, змащений маслом.

Цибуля дрібненько рубаємо, кладемо на рибку і посипаємо все товстим шаром натертого на середній терці копченого сиру.

На сир викладаємо ще один шар обваленной в борошні салаки, шкуркою вгору і посипаємо приправами, сіллю, перцем. Можна скропити соком лимона. Ставимо розігріватися духовку до 180 градусів.

Оговтується рибу смажитися в духовку на 20 хвилин. Смажимо в режимі спіраль зверху і знизу. Через 20-25 хвилин риба повинна апетитно підрум'янитися. Удачі