Сациві в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Традиційне грузинське блюдо з використанням сучасно техніки набуває новий смак і економить час господині.
Опис приготування:
Сучасна техніка значно спрощує роботу господині на кухні. Розповім вам, як зробити сациві в мультиварці. Мультиварка спростить і прискорить процес приготування, а страва вийде ще більш соковитим і м'яким. Традиційно подається ця страва холодним, так що готуйте його заздалегідь. Отже, читаємо рецепт сациві в мультиварці з фото і починаємо готувати цю смачну закуску.
- Курка або індичка - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
- Горіхи волоські - 2 склянки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(0, 5 чайної ложки для соусу, інше - для варіння курки)
- Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Оцет виноградний - 2/3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець горошком - 4-5 штук
- Морква - 1 штука
Курку вимити, покласти в чашу мультиварки і залити водою. Додати перець горошком, сіль, лавровий лист, морква і поставити в режим"гасіння" з 1.5 годину.
Після того, як курка звариться, вийняти її з чаші і залишити остигати. Бульйон злити в окремий посуд. Лук очистити і нарізати півкільцями. Обсмажити в мультиварці на режимі"випічка" з рослинним маслом.
М'ясо курки відокремити від кісток і додати до цибулі обсмажувати.
Горіхи розмолоти за допомогою блендера до стану борошна.
Додати до горіхів подрібнений часник і спеції, все добре розмішати.
Потім додати оцет і бульйон. Бульйон доливаємо потроху - повинна вийде суміш консистенцією як густа сметана.
Викласти соус до курки і цибулі і виставити режим"варіння на пару" . Як закипить, вимикаємо і залишаємо остигати при закритій кришці.