Рецепт Розтягай з куркою фото

Розтягай з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Дріжджове тісто , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 15
Час приготування: 3 г. 0 хв.

А яка у вас найулюбленіша випічка? Для мене, наприклад, немає нічого смачнішого розтягаїв, тому я готую їх досить часто, з радістю поділюся своїм рецептиком і з вами, впевнена, він вам сподобається.

Опис приготування:

Я просто обожнюю розтягаї, тому що вони в мене асоціюються зі справжньою домашньою випічкою, теплом і затишком, ось приготуєш їх, поставиш на стіл і відразу на душі стає добре, та й смак у них божественний. Тому я досить часто радую себе і своїх домашніх цим чудовим блюдом, кожен раз з різними начинками, а сьогодні я розповім вам, як зробити розтягай з куркою. Після риби це, мабуть, найпоширеніша начинка, з нею випічка виходить дуже смачна і соковита. Так що з цим чудовим рецептом приготування расстегая з куркою у вас з'явиться зайвий привід зібрати сім'ю разом або запросити в гості друзів - все гідно оцінять ваші кулінарні здібності.

  • Борошно - 400 грам
  • Молоко - 120 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Грудка куряча - 2 штуки
  • Мал - 0, 5 склянки (сирої)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Жовток яєчний - 1 штука (для змазування)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
розтягай з куркою - фото крок 1
Отже, почнемо з тесту: нагріваємо трохи молоко, розчиняємо в ньому дріжджі, додаємо цукор і дві столові ложки борошна.
розтягай з куркою - фото крок 2
Тепер залишаємо опару на годинку в теплі, за цей час вона підніметься і почне пузиритися. Додаємо в неї яйця, сіль, борошно, що залишилося, замішуємо тісто, в самому кінці втручаємося в розтоплене вершкове масло. Готове тісто накриваємо серветкою і ставимо в тепле місце на 1, 5-2 годину, обминали його протягом цього часу 2-3 рази.
розтягай з куркою - фото крок 3
Поки наше тісто піднімається, займемося начинкою. Для початку відварюємо грудку в підсоленій воді до повної готовності, нарізаємо її на невеликі шматочки.
розтягай з куркою - фото крок 4
Мал також відварюємо до повної готовності, відкидаємо на друшляк і змішуємо його з нарізаною куркою. Додаємо подрібнений ріпчаста цибуля, солимо і перчимо начинку.
розтягай з куркою - фото крок 5
Отже, за цей час наше тісто підійшло, тому викладаємо його на стіл, посипаний борошном, Я поділяю честь, формуємо з них кульки.
розтягай з куркою - фото крок 6
Кожна кулька розгортаємо в коржик і в середину кладемо трохи начинки.
розтягай з куркою - фото крок 7
З'єднуємо краю тісто, залишивши отвір зверху, формуємо розтягай.
розтягай з куркою - фото крок 8
Тепер змащуємо деко рослинним маслом і викладаємо на нього розтягаї, змащуємо їх яєчним жовтком. Деко ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку. Оскільки начинка у нас вже готова, запікаємо розтягаї хвилин 10-15 до золотистої скоринки.
розтягай з куркою - фото крок 9
Подаємо гарячі пиріжки до столу, поклавши в отвір шматочок вершкового масла. Смачного!

Схожі рецепти