Рецепт Розтягаї з яблуками фото

Розтягаї з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл, На сніданок
Випічка, Пиріжки

Розтягай - це традиційний російський пиріжок з відкритим верхом. Яблука можна присмачити цукром і корицею для аромату, також можна збризнути їх лимонним соком, щоб вони не потемніли в процесі випічки.

Приготуйте спочатку дріжджове тісто. Дайте йому підійти. Розділіть на рівні частини. На кожну частину тесту покладіть яблучну начинку і сформуйте розтягай. Спечи розтягаї в духовці до готовності. А тепер більш докладно розповідаю і показую, як приготувати розтягаї з яблуками в духовці.

  • Яблуко - 2-3 штук (велике, солодке)
  • Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Лимонний сік - 1-2 чайних ложок
  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки(1, 5 ст.Л в тісто, інше - в яблука)
  • Яйце - 3 штуки(2 в тісто, 1 для змазування)
  • Борошно пшеничне - 4 склянки
  • Вода - 1 Склянка
розтягаї з яблуками - фото крок 1
Підготуйте продукти для тіста і начинки. Мені знадобилося три великих яблука.
розтягаї з яблуками - фото крок 2
Візьміть глибоку зручну тару для тесту. Влийте туди теплу воду, розчиніть в ній дріжджі. Також додайте цукор і сіль, їх теж розчиніть.
розтягаї з яблуками - фото крок 3
Вбийте сирі яйця, перемішайте. Введіть просіяне борошно, замісіть тісто. Щоб тісто було більш пластичним, можна додати пару ложок рослинного масла.
розтягаї з яблуками - фото крок 4
Замісити тісто, накрийте його рушником і залиште в теплі для підйому. Часу може знадобитися 1-1, 5 годину.
розтягаї з яблуками - фото крок 5
Тісто має збільшитися мінімум в три рази.
розтягаї з яблуками - фото крок 6
Очистіть яблука від шкірки. Поріжте їх невеликими шматочками. Збризніть лимонним соком, додайте цукор і корицю. Перемішайте. Начинка готова.
розтягаї з яблуками - фото крок 7
Розділити тісто 14 частин. Кожну частину розкачати, як вареники. У центр покладіть начинку.
розтягаї з яблуками - фото крок 8
Обережно закріпіть краю з двох сторін так, щоб серединка залишилася відкритою.
розтягаї з яблуками - фото крок 9
Розкладіть розтягаї на змащені листи на відстані і залиште підходити. Через 20 хвилин змастіть збитим яйцем і відправте в духовку. Температура - 180 градусів, час запікання - 20-25 хвилин.
розтягаї з яблуками - фото крок 10
Розтягаї з яблуками готові. Смачного!

Схожі рецепти