Розтягаї з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Розтягай - це традиційний російський пиріжок з відкритим верхом. Яблука можна присмачити цукром і корицею для аромату, також можна збризнути їх лимонним соком, щоб вони не потемніли в процесі випічки.
Приготуйте спочатку дріжджове тісто. Дайте йому підійти. Розділіть на рівні частини. На кожну частину тесту покладіть яблучну начинку і сформуйте розтягай. Спечи розтягаї в духовці до готовності. А тепер більш докладно розповідаю і показую, як приготувати розтягаї з яблуками в духовці.
- Яблуко - 2-3 штук (велике, солодке)
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 1-2 чайних ложок
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки(1, 5 ст.Л в тісто, інше - в яблука)
- Яйце - 3 штуки(2 в тісто, 1 для змазування)
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Вода - 1 Склянка

Підготуйте продукти для тіста і начинки. Мені знадобилося три великих яблука.

Візьміть глибоку зручну тару для тесту. Влийте туди теплу воду, розчиніть в ній дріжджі. Також додайте цукор і сіль, їх теж розчиніть.

Вбийте сирі яйця, перемішайте. Введіть просіяне борошно, замісіть тісто. Щоб тісто було більш пластичним, можна додати пару ложок рослинного масла.

Замісити тісто, накрийте його рушником і залиште в теплі для підйому. Часу може знадобитися 1-1, 5 годину.

Тісто має збільшитися мінімум в три рази.

Очистіть яблука від шкірки. Поріжте їх невеликими шматочками. Збризніть лимонним соком, додайте цукор і корицю. Перемішайте. Начинка готова.

Розділити тісто 14 частин. Кожну частину розкачати, як вареники. У центр покладіть начинку.

Обережно закріпіть краю з двох сторін так, щоб серединка залишилася відкритою.

Розкладіть розтягаї на змащені листи на відстані і залиште підходити. Через 20 хвилин змастіть збитим яйцем і відправте в духовку. Температура - 180 градусів, час запікання - 20-25 хвилин.

Розтягаї з яблуками готові. Смачного!