Розтягаї з яблуками

Розтягаї з яблуками
Кількість порцій: 14 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Розтягай - це традиційний російський пиріжок з відкритим верхом. Яблука можна присмачити цукром і корицею для аромату, також можна збризнути їх лимонним соком, щоб вони не потемніли в процесі випічки.

опис приготування:

Приготуйте спочатку дріжджове тісто. Дайте йому підійти. Розділіть на рівні частини. На кожну частину тесту покладіть яблучну начинку і сформуйте розтягай. Спечи розтягаї в духовці до готовності. А тепер більш докладно розповідаю і показую, як приготувати розтягаї з яблуками в духовці.

  • яблуко— 2-3 штук(велике, солодке)
  • кориця мелена— 0,5 чайних ложки
  • Лимонний сік— 1-2 чайних ложок
  • дріжджі свіжі— 25 грам
  • сіль— 0,5 чайних ложки
  • цукор— 4  Ст. ложки(1,5 ст.л в тісто, інше - в яблука)
  • яйце— 3 штуки(2 в тісто, 1 для змазування)
  • Борошно пшеничне— 4 склянки
  • вода— 1 Склянка
Розтягаї з яблуками - фото крок 1 Підготуйте продукти для тіста і начинки. Мені знадобилося три великих яблука.

Розтягаї з яблуками - фото крок 2 Візьміть глибоку зручну тару для тесту. Влийте туди теплу воду, розчиніть в ній дріжджі. Також додайте цукор і сіль, їх теж розчиніть.

Розтягаї з яблуками - фото крок 3 Вбийте сирі яйця, перемішайте. Введіть просіяне борошно, замісіть тісто. Щоб тісто було більш пластичним, можна додати пару ложок рослинного масла.

Розтягаї з яблуками - фото крок 4 замісити тісто, накрийте його рушником і залиште в теплі для підйому. Часу може знадобитися 1-1,5 годину.

Розтягаї з яблуками - фото крок 5 Тісто має збільшитися мінімум в три рази.

Розтягаї з яблуками - фото крок 6 Очистіть яблука від шкірки. Поріжте їх невеликими шматочками. Збризніть лимонним соком, додайте цукор і корицю. перемішайте. начинка готова.

Розтягаї з яблуками - фото крок 7 розділити тісто 14 частин. Кожну частину розкачати, як вареники. У центр покладіть начинку.

Розтягаї з яблуками - фото крок 8 Обережно закріпіть краю з двох сторін так, щоб серединка залишилася відкритою.

Розтягаї з яблуками - фото крок 9 Розкладіть розтягаї на змащені листи на відстані і залиште підходити. через 20 хвилин змастіть збитим яйцем і відправте в духовку. температура - 180 градусів, час запікання - 20-25 хвилин.

Розтягаї з яблуками - фото крок 10 Розтягаї з яблуками готові. Смачного! Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Розтягаї по-московськи

Розтягаї по-московськи

Розтягаї готують з дріжджового тіста з різними начинками. Їх особливістю є те, що вони робляться як пиріжки, але зверху залишається невеликий отвір. Спробуйте розтягаї з капустою! опис приготування: Такі розтягаї гарні самі по собі. Але також їх можна подати до перших страв замість хліба. І см...

читати далі
Розтягаї з консервою і рисом

Розтягаї з консервою і рисом

Пропоную вашій увазі рецепт старовинного російського страви - розтягаїв. смачні, оригінальні, красиві і дуже ситні пиріжки вам точно припадуть до смаку. опис приготування: Приготуйте ці смачні пироги. Підготуйте дріжджове тісто. Для начинки відваріть і поріжте яйця, змішайте їх з відвареним ри...

читати далі
Розтягаї з куркою і підосичники

Розтягаї з куркою і підосичники

Розтягаї - улюблена і популярна випічка російської кухні. Начинка у розтягаїв може бути найрізноманітніша, головне, щоб серединка пиріжка була «розстебнута» і начинку було видно. опис приготування: Підосичники і підберезники відмінно підходять для змішаних начинок. Для розтягаїв треба приготув...

читати далі
Розтягаї з м'ясом

Розтягаї з м'ясом

Перед вами — рецепт приготування розтягаїв з м'ясом. За цим старовинним рецептом російської кухні блюдо виходить дуже смачним. опис приготування: Основними інгредієнтами страви є: свинина, мука, дріжджі і вода. страва — ситне і дуже смачне. борошно— 400 грам дріжджі сухі— 1 Чайна ложка цукор...

читати далі
Розтягаї з повидлом

Розтягаї з повидлом

Приємне чаювання ідеально доповнять ароматні, смачні і зовсім нескладні в приготуванні розтягаї з повидлом в домашніх умовах. Така випічка і для дорослих, і для дітей. опис приготування: Хочу запропонувати вам дуже простий, але в той же час досить вдалий варіант, як приготувати розтягаї з пови...

читати далі