Рецепт Розтягаї з листкового тіста фото

Розтягаї з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка

Бувають моменти, коли так хочеться справжньої домашньої випічки, а возитися з тестом лінь. Але це не привід відмовляти собі в задоволенні, адже зробити, скажімо, розтягаї можна дуже швидко і легко.

Ароматні і неймовірно смачні пиріжки - ось вона, справжня домашня істинно російська випічка, їсти такі ласощі одне задоволення, а ось готувати морока. На одне тільки тісто доведеться витратити кілька годин, але ж завжди можна вдатися до невеликої хитрості, сьогодні я хочу поділитися з вами швидким і дуже простим рецептом розтягаїв з листкового тіста. Тут ми використовуємо вже готове тісто, що значно спростить нам задачу і зовсім не зіпсує смак кінцевого продукту, адже такі розтягаї виходять просто чудовими. Всередину ви можете покласти свою улюблену начинку, а особисто я найбільше люблю сьомгу, тому з нею і готувала розтягаї з листкового тіста в домашніх умовах.

  • Тісто листкове дріжджове - 500 грам
  • Філе сьомги - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Крем - 100 грам
  • Яйце - 1 штука (для змазування)
  • Масло рослинне - За смаком
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, приправа для риби, сушена зелень)
  • Сіль - За смаком
розтягаї з листкового тіста - фото крок 1
Розморожуємо готове листкове тісто і розрізаємо кожну пластину (всього їх 2) з 6 квадратиків.
розтягаї з листкового тіста - фото крок 2
Тепер нарізаємо невеликими кубиками філе сьомги, солимо і приправляємо його спеціями. Ріпчасту цибулю також подрібнюємо і трохи солимо.
розтягаї з листкового тіста - фото крок 3
Посипаємо обробну дошку борошном і викладаємо на неї квадратик готового тіста. Розкачуємо його трохи і в середину кладемо цибулю, приблизно 1 столову ложку.
розтягаї з листкового тіста - фото крок 4
На цибулю викладаємо ложку нарізаної і приправленою риби.
розтягаї з листкового тіста - фото крок 5
З'єднуємо краї тіста і формуємо розтягай, не забуваємо залишити зверху невеликий отвір.
розтягаї з листкового тіста - фото крок 6
Коли все розтягаї будуть зліплені, змащуємо деко рослинним маслом і викладаємо пиріжки на нього.
розтягаї з листкового тіста - фото крок 7
Поверхня розтягаїв змащуємо злегка збитим яйцем, а в отвір зверху кладемо ложку сметани. Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Ось так легко і швидко ми приготували смачні пиріжки. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти