Рецепт Розтягаї з рибою з дріжджового тіста фото

Розтягаї з рибою з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Дріжджове тісто , Червона риба
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ароматні, ситні і дуже апетитні розтягаї з рибою з дріжджового тіста в домашніх умовах - справжня родзинка російської кухні. Приготувати їх досить просто, так що запам'ятовуйте рецепт.

Опис приготування:

1. Насамперед потрібно зробити тісто. Для цього в невеликій мисці з'єднайте цукор з дріжджами, влийте трохи теплого молока. Перемішайте і дайте постояти 5-10 хвилин.

2. Додайте в опару розтоплене вершкове масло, молоко, що залишилося, яйце, щіпку солі, поступово всипати заздалегідь просіяне борошно. Замісити тісто, але не дуже круте. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплому місці на 45-55 хвилин. Потім акуратно потрібно обминути тісто і дати йому знову підійти.

3. Що стосується начинки, яка буде використовуватися в рецепті приготування розтягаїв з рибою з дріжджового тіста, то тут є місце для фантазії. В даному випадку це буде суміш двох сортів риби - нежирної білої і червоної.

4. Доповнити начинку можна обсмаженою на вершковому маслі цибулею і соком лимона. Отже, в глибоку миску викладіть рибку, нарізану невеликими кубиками і додайте цибулю. Додати сіль, поперчіть за смаком і полийте лимонним соком. Все як слід перемішайте.

5. Коли тісто вже добре підійшло, розділіть його на невеликі кульки. Розкачайте на присипаної борошном поверхні, в центр викладіть начинку.

6. Защипніть краю так, щоб розтягаї з рибою з дріжджового тіста в домашніх умовах були з невеликою дірочкою зверху.

7. Збийте трохи виделкою жовток і змастіть тісто для рум'яної скоринки.

8. Викладіть їх на деко і відправте в розігріту духовку.

9. Ще один дуже важливий момент, як приготувати розтягаї з рибою з дріжджового тіста, щоб вони були максимально соковитими: після запікання влийте в серединку буквально ложечку рибного бульйону.

10. Дайте їм трохи постояти - і вже через півгодинки можна подавати до столу.

Смачного!

  • Борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цибулина - 1 штука
  • Червона риба - 300 грам
  • Біла риба - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
1. Насамперед потрібно зробити тісто. Для цього в невеликій мисці з'єднайте цукор з дріжджами, влийте трохи теплого молока. Перемішайте і дайте постояти 5-10 хвилин.

2. Додайте в опару розтоплене вершкове масло, молоко, що залишилося, яйце, щіпку солі, поступово всипати заздалегідь просіяне борошно. Замісити тісто, але не дуже круте. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплому місці на 45-55 хвилин. Потім акуратно потрібно обминути тісто і дати йому знову підійти.

3. Що стосується начинки, яка буде використовуватися в рецепті приготування розтягаїв з рибою з дріжджового тіста, то тут є місце для фантазії. В даному випадку це буде суміш двох сортів риби - нежирної білої і червоної.

4. Доповнити начинку можна обсмаженою на вершковому маслі цибулею і соком лимона. Отже, в глибоку миску викладіть рибку, нарізану невеликими кубиками і додайте цибулю. Додати сіль, поперчіть за смаком і полийте лимонним соком. Все як слід перемішайте.

5. Коли тісто вже добре підійшло, розділіть його на невеликі кульки. Розкачайте на присипаної борошном поверхні, в центр викладіть начинку.

6. Защипніть краю так, щоб розтягаї з рибою з дріжджового тіста в домашніх умовах були з невеликою дірочкою зверху.

7. Збийте трохи виделкою жовток і змастіть тісто для рум'яної скоринки.

8. Викладіть їх на деко і відправте в розігріту духовку.

9. Ще один дуже важливий момент, як приготувати розтягаї з рибою з дріжджового тіста, щоб вони були максимально соковитими: після запікання влийте в серединку буквально ложечку рибного бульйону.

10. Дайте їм трохи постояти - і вже через півгодинки можна подавати до столу.

Смачного!

Схожі рецепти