Розтягаї з рибою з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні, ситні і дуже апетитні розтягаї з рибою з дріжджового тіста в домашніх умовах - справжня родзинка російської кухні. Приготувати їх досить просто, так що запам'ятовуйте рецепт.
1. Насамперед потрібно зробити тісто. Для цього в невеликій мисці з'єднайте цукор з дріжджами, влийте трохи теплого молока. Перемішайте і дайте постояти 5-10 хвилин.
2. Додайте в опару розтоплене вершкове масло, молоко, що залишилося, яйце, щіпку солі, поступово всипати заздалегідь просіяне борошно. Замісити тісто, але не дуже круте. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплому місці на 45-55 хвилин. Потім акуратно потрібно обминути тісто і дати йому знову підійти.
3. Що стосується начинки, яка буде використовуватися в рецепті приготування розтягаїв з рибою з дріжджового тіста, то тут є місце для фантазії. В даному випадку це буде суміш двох сортів риби - нежирної білої і червоної.
4. Доповнити начинку можна обсмаженою на вершковому маслі цибулею і соком лимона. Отже, в глибоку миску викладіть рибку, нарізану невеликими кубиками і додайте цибулю. Додати сіль, поперчіть за смаком і полийте лимонним соком. Все як слід перемішайте.
5. Коли тісто вже добре підійшло, розділіть його на невеликі кульки. Розкачайте на присипаної борошном поверхні, в центр викладіть начинку.
6. Защипніть краю так, щоб розтягаї з рибою з дріжджового тіста в домашніх умовах були з невеликою дірочкою зверху.
7. Збийте трохи виделкою жовток і змастіть тісто для рум'яної скоринки.
8. Викладіть їх на деко і відправте в розігріту духовку.
9. Ще один дуже важливий момент, як приготувати розтягаї з рибою з дріжджового тіста, щоб вони були максимально соковитими: після запікання влийте в серединку буквально ложечку рибного бульйону.
10. Дайте їм трохи постояти - і вже через півгодинки можна подавати до столу.
Смачного!
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цибулина - 1 штука
- Червона риба - 300 грам
- Біла риба - 200 грам
- Яйце - 1 штука
2. Додайте в опару розтоплене вершкове масло, молоко, що залишилося, яйце, щіпку солі, поступово всипати заздалегідь просіяне борошно. Замісити тісто, але не дуже круте. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплому місці на 45-55 хвилин. Потім акуратно потрібно обминути тісто і дати йому знову підійти.
3. Що стосується начинки, яка буде використовуватися в рецепті приготування розтягаїв з рибою з дріжджового тіста, то тут є місце для фантазії. В даному випадку це буде суміш двох сортів риби - нежирної білої і червоної.
4. Доповнити начинку можна обсмаженою на вершковому маслі цибулею і соком лимона. Отже, в глибоку миску викладіть рибку, нарізану невеликими кубиками і додайте цибулю. Додати сіль, поперчіть за смаком і полийте лимонним соком. Все як слід перемішайте.
5. Коли тісто вже добре підійшло, розділіть його на невеликі кульки. Розкачайте на присипаної борошном поверхні, в центр викладіть начинку.
6. Защипніть краю так, щоб розтягаї з рибою з дріжджового тіста в домашніх умовах були з невеликою дірочкою зверху.
7. Збийте трохи виделкою жовток і змастіть тісто для рум'яної скоринки.
8. Викладіть їх на деко і відправте в розігріту духовку.
9. Ще один дуже важливий момент, як приготувати розтягаї з рибою з дріжджового тіста, щоб вони були максимально соковитими: після запікання влийте в серединку буквально ложечку рибного бульйону.
10. Дайте їм трохи постояти - і вже через півгодинки можна подавати до столу.
Смачного!