Рецепт Розтягаї з рибою фото

Розтягаї з рибою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Один тільки запах цієї приголомшливої ​​випічки може звести з розуму, а про смак і говорити нема чого. Чудове російське блюдо з рибною начинкою - найкраще, чим можна порадувати себе і своїх рідних.

Опис приготування:

Коли заходить язик про исконно русской випічці, то перше, що приходить в голову - це ароматні, соковиті і неймовірно смачні пиріжки з ніжного тіста. Начинки в цій страві можуть бути абсолютно різними, але оскільки все відразу не зробиш, я пропоную почати з мого улюбленого рецепта приготування розтягаїв з рибою. У традиційному варіанті розтягаї прийнято подавати до вусі, але особисто я з задоволенням їдять їх і без будь-яких доповнень. А зробити розтягаї з рибою в домашніх умовах не дуже складно, але оскільки тут ми використовуємо дріжджове тісто, то вам все ж доведеться витратити на приготування пару годинок. В іншому, все просто, тому приступимо до справи.

  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Яйце - 2 штуки(1 - в тісто, 1 - для змазування)
  • Дріжджі живі - 25-30 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам(20 г - в тісто, 50 г - в начинку, 30 г - для смаження)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2/3 Ст. Ложки(+ в начіку)
  • Сьомга - 500 грам
  • Судак - 500 грам
  • Вершки - 50 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Печінка тріски - 200 грам
  • Бульйон овочевий - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
розтягаї з рибою - фото крок 1
Приготуємо тісто. Нагріваємо молоко і розводимо в ньому дріжджі, насипаємо в цю суміш ложку цукру і борошна, ще раз перемішуємо, залишаємо на 25-30 хвилин. Після закінчення часу додаємо в опару вершкове масло, яйце, сіль і всипаємо борошно. Замішуємо однорідне і еластичне тісто, ставимо його в тепло на 2 годину. Потім обминали його і відправляємо в тепле місце ще на годину, після чого обминали його вдруге.
розтягаї з рибою - фото крок 2
Поки тісто піднімається, ми цілком встигаємо приготувати начинку. Отже, очищаємо рибу від нутрощів, луски, голови, плавників і кісток, ретельно промиваємо.
розтягаї з рибою - фото крок 3
Обсмажуємо рибу на вершковому маслі до золотистого кольору, приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
розтягаї з рибою - фото крок 4
Чистимо цибулю і подрібнюємо, обсмажуємо його до прозорості.
розтягаї з рибою - фото крок 5
Кілька шматочків риби залишаємо, інші подрібнюємо і змішуємо з цибулею, вершками, посолити і поперчити все - начинка готова.
розтягаї з рибою - фото крок 6
Тісто, що підійшло поділяємо на невеликі шматочки, формуємо з них кульки.
розтягаї з рибою - фото крок 7
Кожна кулька розгортаємо в тонкий корж.
розтягаї з рибою - фото крок 8
В середину кладемо трохи приготовленої начинки.
розтягаї з рибою - фото крок 9
А на начинку шматочок залишеної обсмаженої риби.
розтягаї з рибою - фото крок 10
З'єднуємо краю коржі так, щоб зверху залишилося невеликий отвір.
розтягаї з рибою - фото крок 11
Тепер необхідно змастити деко олією, викласти на нього розтягаї і залишити їх на 10-15 хвилин. Потім змащуємо поверхню розтягаїв збитим яйцем, а в отвір кладемо шматочок вершкового масла.
розтягаї з рибою - фото крок 12
Випікаємо расстегая в розігрітій до 200 градусів духовці 25-35 хвилин.
розтягаї з рибою - фото крок 13
Дістаємо розтягаї з духовки, знову змащуємо їх вершковим маслом і в кожен заливаємо по столовій ложці овочевого бульйону, в отвір кладемо печінку тріски. Накриваємо розтягаї пергаментом і залишаємо на 5-7 хвилин.
розтягаї з рибою - фото крок 14
Розтягаї готові, приємного апетиту!

Схожі рецепти