Розтягаї з куркою і підосичники
(покроковий рецепт з фото)
Розтягаї - улюблена і популярна випічка російської кухні. Начинка у розтягаїв може бути найрізноманітніша, головне, щоб серединка пиріжка була «розстебнута» і начинку було видно.
Підосичники і підберезники відмінно підходять для змішаних начинок. Для розтягаїв треба приготувати тісто і начинку, а потім запекти в духовці.
- Молоко - 250 мілілітрів (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Борошно пшеничне в / сорт - 3 склянки (тісто, обсяг 250 мл)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (тісто)
- Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (тісто)
- Вершкове масло - 30 грам (тісто)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Куряче філе - 400 грам (начинка)
- Гриби - 200 грам (начинка, підосичники і підберезники)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (начинка)
- Вершкове масло - 20 грам (начинка)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (начинка)
- Кріп - 1/2 пучка (начинка)
- Чорний перець - За смаком (начинка)
- Бульйон - 100 мілілітрів (начинка)
Почніть з тіста. Просійте в миску борошно, змішайте її з сухими дріжджами, цукром і сіллю, додайте тепле молоко і яйце. Розм'якшене вершкове масло і рослинна додайте до борошна і замісити пружне тісто. Я вимішую тісто в хлібопічці.
Скачайте тісто в кулю, накрийте харчовою плівкою і дайте підійти в теплому місці, тісто має збільшитися вдвічі. Після чого обомніте тісто і дайте йому підійти ще раз.
Для начинки гриби очистіть і відваріть в окропі, поки вони не опустяться на дно каструлі. Потім відкиньте на друшляк, дайте обсохнути і наріжте скибочками. Потім обсмажте на олії до рум'яної скоринки.
Позолотіть цибулю в суміші рослинного і вершкового масла. Додайте куряче філе, нарізане дрібними кубиками, і обсмажте до рум'янцю. Додайте смажені гриби і трохи бульйону. Посоліть і тушкуйте до його повного випаровування. Остудіть готову начинку, поперчіть і додайте рубаний кріп.
Тісто, що підійшло ще раз обомніте і розділіть на шматочки завбільшки з некрупное яйце. Скачайте в кульки і дайте трохи підійти, накривши плівкою.
Розкачайте кожну кульку не дуже тонко в круглий соковитий і розкладіть по столовій ложці начинки.
Сформуйте розтягаї, защипуючи тісто по краях і залишаючи середину розхристаній. Дайте пиріжків підійти, змастіть розмішаним з молоком і сіллю жовтком.
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки. Готові розтягаї виберіть з духовки, на аркуші змастіть вершковим маслом і викладіть в миску на рушник або серветку. Накрийте зверху рушником.
Подавати розтягаї найсмачніше теплими, до бульйону, чаю, молоку.