Розсольник з перловкою і нирками
(покроковий рецепт з фото)
Розсольник з перловкою і нирками - ще одна цікава варіація цього популярного в наших країнах супу. Я би сказала, більш бюджетна версія - нирки адже набагато м'яса стоять, але суп виходить смачний.
Розсольник з перловкою і нирками готувала моя тітонька, в дитинстві, коли я відмовлялася їсти її супчик. Але з роками зрозуміла смак цієї страви, і тепер нерідко сама роблю його. Розсольник з перловкою і нирками можна варити не на воді, а на м'ясному бульйоні, в суп також можна додавати одночасно і м'ясо і нирки. Огірковий розсіл, влитий в суп, надає йому більш кислий смак. Розсольник з перловкою і нирками обов'язково подавайте зі сметаною. Успіхів і приємного апетиту!
- Нирки яловичі - 300 грам
- Солоні огірки - 3-4 штук
- Розсіл - 1 Склянка
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Перловка - 0, 5 склянки
- Кріп - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець горошок - 5 штук
- Сіль - За смаком
Підготувати продукти.
Нирки звільнити від плівок, замісити на 6 годин, змінюючи воду 3 рази. Потім варити нирки 35 хвилин. Нирки нарізати скибочками.
Поки варяться нирки крупу залити окропом і настоювати 35 хвилин, змінюючи окріп на свіжий.
Цибулю і моркву обсмажити на маслі.
Картоплю нарізати кубиками.
Огірки порізати і підсмажити на сковороді до повного випаровування рідини.
У каструлю налити 2 літра окропу, додати нирки і перловку, поварити 15 хвилин, потім додати всі інші інгредієнти і варити до готовності.
Смачного!