Розсольник з нирками
(покроковий рецепт з фото)
Чи плануєте зварити що-небудь смачне, ситне і апетитне на обід? Тоді придивіться до цього класному варіанту, як приготувати розсольник з нирками. Чудова ідея першого страви для всієї родини!
Відразу хочу сказати, що варіантів розсольнику існує чимало. В даному випадку використовується традиційна перлова крупа, яку потрібно зварити окремо. Зручно робити це в мультиварці, наприклад. Спробуйте повторити рецепт будинку.
- Нирки - 750-800 грам (яловичі, телячі)
- Солоні огірочки - 2-3 штук
- Картопля - 4-5 штук
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Перлова крупа - 1/2 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком (перець, лавровий лист, зелень)
1. Нирки потрібно заздалегідь замочити в холодній воді і залишити приблизно на добу (воду міняємо кілька разів). Після залийте водою, доведіть до кипіння, provara 3-5 хвилин і злийте воду. Залийте чистою і варіть на середньому вогні ще хвилин 10. Трохи прохолодною, видаліть жир і наріжте.
2. Окремо зваріть перлову крупу в підсоленій воді.
3. Очистіть і наріжте моркву з цибулею.
4. Бульйон доведіть до кипіння, викладіть туди нирки і нарізану кубиками картоплю. Варіть на середньому вогні хвилин 15.
5. Тим часом, обсмажте овочі на рослинному маслі до рум'яності.
6. Наріжте невеликими кубиками огірочки. Викладіть в бульйон смажені овочі, огірки і крупу. Варіть ще хвилин 5. Додати сіль за смаком, поперчіть, додайте спеції.
7. В кінці додайте в каструлю подрібнену зелень, перед подачею дайте настоятися хвилин 10-15.
Подавайте зі сметаною.
Смачного!
Подавайте зі сметаною.
Смачного!