Рецепт Розсольник з нирками фото

Розсольник з нирками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Нирки
На обід , На вечерю
Супи , Розсольник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чи плануєте зварити що-небудь смачне, ситне і апетитне на обід? Тоді придивіться до цього класному варіанту, як приготувати розсольник з нирками. Чудова ідея першого страви для всієї родини!

Опис приготування:

Відразу хочу сказати, що варіантів розсольнику існує чимало. В даному випадку використовується традиційна перлова крупа, яку потрібно зварити окремо. Зручно робити це в мультиварці, наприклад. Спробуйте повторити рецепт будинку.

  • Нирки - 750-800 грам (яловичі, телячі)
  • Солоні огірочки - 2-3 штук
  • Картопля - 4-5 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1-2 штук
  • Перлова крупа - 1/2 склянки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, спеції - За смаком (перець, лавровий лист, зелень)
розсольник з нирками - фото крок 1
1. Нирки потрібно заздалегідь замочити в холодній воді і залишити приблизно на добу (воду міняємо кілька разів). Після залийте водою, доведіть до кипіння, provara 3-5 хвилин і злийте воду. Залийте чистою і варіть на середньому вогні ще хвилин 10. Трохи прохолодною, видаліть жир і наріжте.
розсольник з нирками - фото крок 2
2. Окремо зваріть перлову крупу в підсоленій воді.
розсольник з нирками - фото крок 3
3. Очистіть і наріжте моркву з цибулею.
розсольник з нирками - фото крок 4
4. Бульйон доведіть до кипіння, викладіть туди нирки і нарізану кубиками картоплю. Варіть на середньому вогні хвилин 15.
розсольник з нирками - фото крок 5
5. Тим часом, обсмажте овочі на рослинному маслі до рум'яності.
розсольник з нирками - фото крок 6
6. Наріжте невеликими кубиками огірочки. Викладіть в бульйон смажені овочі, огірки і крупу. Варіть ще хвилин 5. Додати сіль за смаком, поперчіть, додайте спеції.
розсольник з нирками - фото крок 7
7. В кінці додайте в каструлю подрібнену зелень, перед подачею дайте настоятися хвилин 10-15.
Подавайте зі сметаною.
Смачного!

Схожі рецепти