Пиріг з нирками
(покроковий рецепт з фото)
Цей класичний рецепт пирога з нирками прийшов до нас з англійської кухні, і, як побачите, не марно, - шалено смачний, ситний і легкий в приготуванні пиріг! Вам точно сподобається!
Такий рецепт приготування пирога з нирками можна сміливо віднести до розряду домашніх пирогів, - то пак тих, які можна випікати і подавати хоч кожен день замість хліба. Адже такий пиріг хороший і в гарячому, і в холодному вигляді, і поєднується прекрасно з усіма гарнірами і гарячими стравами. Його можна подавати також і до святкового столу, - компліменти вашій майстерності гарантовані! Так що спробуйте і ви порадувати своїх близьких таким смачним нововведенням, адже тепер і ви теж знаєте, як зробити пиріг з нирками своїми руками!
- Борошно - 300 грам(100 грам - в начинку, 200 грам - в тісто)
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Нирки яловичі - 1 штука
- Сердечка курячі - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
1. Споживання, сердечка і нирки найкраще замочити на ніч у воді напередодні готування. Промиваємо їх, видаляємо все зайве, нарізаємо шматочками.
2. На частині вершкового масла обсмажуємо подрібнену цибулю, а потім додамо підготовлені субпродукти, і на маленькому вогні тримаємо до готовності. Солимо і додаємо 100 грам борошна.
3. Тим часом займемося тестом. Змішаємо на розтопленому вершковому маслі борошно, сіль і сметану. Потім додамо яйця, і замісити еластичне тісто. Ховаємо поки в холодильник.
4. Коли тісто охолоне, - розгортаємо його тонким шаром, і викладаємо начинку. Солимо, перчим, посипаємо приправами.
5. Zashtipиvaem кінець, і посипаємо пиріг зверху кунжутом або свіжою зеленню. Також можна змастити верхівку яєчним жовтком.
6. Випікати такий пиріг потрібно в розпеченій духовці 30-40 хвилин.