Розсольник з нирками і перловкою
(покроковий рецепт з фото)
Хто з вас ще жодного разу не варив розсольник? думаю, що більшість все-таки готувало це блюдо, і не раз. Напевно, у вас навіть є улюблений рецепт, а також секрети процесу створення першого страви.
І зараз ви дізнаєтеся мій варіант, в якому детально описано, як приготувати розсольник з нирками і перловкою. На Русі цей суп готували і на рибі, і на м'ясі, і на субпродуктах. Те, що було в будинку, то і додавали. Те ж саме стосується і крупи. Головне, щоб були солоні огірки і розсіл від них.
- Нирки телячі - 400 грам
- Розсіл огірковий - 200 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Солоні огірки - 3 штуки
- Корінь петрушки - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Бульйон м'ясний - 2, 5 L
- Перлова крупа - 150 грам
З нирок зніміть плівку, видаліть протоки всередині, промийте їх.
Залийте нирки на 4 години холодною водою. Часто міняйте воду, щоб повністю пішов запах.
Нирки залийте 2-ма літрами води. Доведіть її до кипіння. Потім злийте воду і залийте нову. Знову доведіть до кипіння і злийте. А потім варіть нирки до готовності.
Дрібно наріжте огірки. Відправте їх в киплячий бульйон разом з почищені коренем петрушки і перловкою.
Окремо відваріть очищений, промитий і нарізаний картопля (до готовності).
Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте.
Морква з луком пропассеруйте в маслі до м'якості.
У бульйон додайте картоплю, нирки і трохи їх відвару. Потім - зажарку і нарізану зелень. В кінці влийте розсіл, додайте сіль і перець. Через 10 хвилин розсольник готовий!