Рецепт Розсольник з нирками і перловкою фото

Розсольник з нирками і перловкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Крупи, Перлова крупа, Нирки
На обід
Супи, Солоне, Розсольник

Хто з вас ще жодного разу не варив розсольник? думаю, що більшість все-таки готувало це блюдо, і не раз. Напевно, у вас навіть є улюблений рецепт, а також секрети процесу створення першого страви.

І зараз ви дізнаєтеся мій варіант, в якому детально описано, як приготувати розсольник з нирками і перловкою. На Русі цей суп готували і на рибі, і на м'ясі, і на субпродуктах. Те, що було в будинку, то і додавали. Те ж саме стосується і крупи. Головне, щоб були солоні огірки і розсіл від них.

  • Нирки телячі - 400 грам
  • Розсіл огірковий - 200 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Солоні огірки - 3 штуки
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Зелень - 1 пучок
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Бульйон м'ясний - 2, 5 L
  • Перлова крупа - 150 грам
розсольник з нирками і перловкою - фото крок 1
З нирок зніміть плівку, видаліть протоки всередині, промийте їх.
розсольник з нирками і перловкою - фото крок 2
Залийте нирки на 4 години холодною водою. Часто міняйте воду, щоб повністю пішов запах.
розсольник з нирками і перловкою - фото крок 3
Нирки залийте 2-ма літрами води. Доведіть її до кипіння. Потім злийте воду і залийте нову. Знову доведіть до кипіння і злийте. А потім варіть нирки до готовності.
розсольник з нирками і перловкою - фото крок 4
Дрібно наріжте огірки. Відправте їх в киплячий бульйон разом з почищені коренем петрушки і перловкою.
розсольник з нирками і перловкою - фото крок 5
Окремо відваріть очищений, промитий і нарізаний картопля (до готовності).
розсольник з нирками і перловкою - фото крок 6
Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте.
розсольник з нирками і перловкою - фото крок 7
Морква з луком пропассеруйте в маслі до м'якості.
розсольник з нирками і перловкою - фото крок 8
У бульйон додайте картоплю, нирки і трохи їх відвару. Потім - зажарку і нарізану зелень. В кінці влийте розсіл, додайте сіль і перець. Через 10 хвилин розсольник готовий!

Схожі рецепти