Рогалики з сиру
(покроковий рецепт з фото)
Такі рогалики з сиру пекла ще моя бабуся. І тепер уже через час я часто печу їх для своїх дітей. Рецепт дуже легкий, і навіть новачки в кулінарії з ним впорається на раз-два. Спробуйте!
Рогалики виходять надзвичайно ніжні всередині, хрусткі і рум'яні зовні. Їх можна також приготувати з будь-якою начинкою, будь то варене згущене молоко, повидло або Горішки. Моїй родині дуже полюбилися такі печенюшки, впевнена, вашій родині сирні рогалики теж припадуть до смаку.
Отже, дивіться, як приготувати рогалики з сиру.
- Сир - 400 грам
- Олія - 250 грам (можете використовувати маргарин)
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 8-10 грам
- Розпушувач - 8-10 грам
- Яйце - 1 штука
1
Масло і сир змішайте блендером або протріть виделкою до однорідної консистенції. Використовуйте продукти кімнатної температури, так з ними буде легше працювати.
2
До отриманої суміші просійте борошно і додайте розпушувач. Кількість борошна може відрізнятися від рецептури, це залежить від обраного вами сиру. Тісто має вийти пухким, але еластичним. Готове тісто поставте на 1 час в холодильник.
3
Коли тісто охолоне, розділіть його на дві частини. Кожну частину розкачати в коло товщиною 1-2 мм.
4
Змішайте цукор і ванільний цукор і рівномірно посипте розкатані кола тесту.
5
Кожен з кіл розріжте на трикутнички. Починайте згортати тісто в трубочки, починаючи з широкого краю трикутника. З однієї частини тесту у мене виходить 20 рогаликів.
6
Розігрійте духовку до 180 градусів, застелите пергаментним папером або змастіть маслом.
7
Присипте рогалики зверху цукром і викладайте на деко. Перед тим, як поставити в духовку, змастіть кожен рогалик збитим яйцем.
8
Випікайте рогалики близько 30 хвилин при 180 градусах до появи рум'яної скоринки.