Рецепт Дріжджові рогалики фото

Дріжджові рогалики
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Рогалики
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Порадуйте себе і своїх близьких смачними і ароматними рогаликами. Запевнюю вас - вони набагато смачніше покупного печива і, до того ж готувати їх дуже легко.

Опис приготування:

Дуже смачні рогалики з дріжджового тіста до вечірнього чаю. До вечірнього - тому що до ранку від них залишаться лише спогади. Саме так буває в моїй родині. Всі домочадці сновигають на кухню до тих пір, поки рогалики не закінчуються. Рецепт приготування дріжджових рогаликів досить простий, і смачна випічка виходить з першого разу. Я з радістю ділюся з вами цим рецептом. Розповідаю, як зробити дріжджові рогалики.

  • Борошно - 500 грам
  • Дріжджі свіжі - 30 грам
  • Маргарин - 200 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Густе варення - 300 грам
дріжджові рогалики - фото крок 1
Подрібнюємо дріжджі і додаємо до них цукор. Перемішуємо.
дріжджові рогалики - фото крок 2
В окремому посуді збиваємо яйця. Сильно не старайтеся - досить буде просто добре перемішати білки з жовтками.
дріжджові рогалики - фото крок 3
Додаємо яйця і сметану до талим дріжджів. Добре розмішуємо.
дріжджові рогалики - фото крок 4
Всипаємо до отриманої суміші борошно і ванілін.
дріжджові рогалики - фото крок 5
Перемішуємо ложкою або руками.
дріжджові рогалики - фото крок 6
Розтоплюємо маргарин, охолоджуємо і додаємо до тесту.
дріжджові рогалики - фото крок 7
В результаті у нас повинно вийти ось таке гладке і красиве тісто. Викладаємо тісто в миску, накриваємо і ставимо в холодильник приблизно на 1-1.5. Тісто має збільшитися в два рази.
дріжджові рогалики - фото крок 8
Дістаємо наше тісто з холодильника і ділимо на 8 частин. Беремо одну частину і тонко розгортаємо. Товщина тесту повинна бути приблизно 1.5-2 ми.
дріжджові рогалики - фото крок 9
За допомогою великого страви або кришки від каструлі вирізаємо з розкачане тісто коло з рівними краями. Розрізаємо його на 8 частин-трикутників.
дріжджові рогалики - фото крок 10
На широкий край трикутника викладаємо густе варення.
дріжджові рогалики - фото крок 11
І звертаємо рогалики. Укладаємо їх на змащений маслом, або застелений пергаментним папером деко.
дріжджові рогалики - фото крок 12
Змащуємо рогалики з допомогою пензлика молоком або солодкою водою.
дріжджові рогалики - фото крок 13
Випікаємо рогалики 30 хвилин при 160 градусах. Перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою.

Схожі рецепти