Дріжджові рогалики
(покроковий рецепт з фото)
Порадуйте себе і своїх близьких смачними і ароматними рогаликами. Запевнюю вас - вони набагато смачніше покупного печива і, до того ж готувати їх дуже легко.
Дуже смачні рогалики з дріжджового тіста до вечірнього чаю. До вечірнього - тому що до ранку від них залишаться лише спогади. Саме так буває в моїй родині. Всі домочадці сновигають на кухню до тих пір, поки рогалики не закінчуються. Рецепт приготування дріжджових рогаликів досить простий, і смачна випічка виходить з першого разу. Я з радістю ділюся з вами цим рецептом. Розповідаю, як зробити дріжджові рогалики.
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі свіжі - 30 грам
- Маргарин - 200 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Густе варення - 300 грам
Подрібнюємо дріжджі і додаємо до них цукор. Перемішуємо.
В окремому посуді збиваємо яйця. Сильно не старайтеся - досить буде просто добре перемішати білки з жовтками.
Додаємо яйця і сметану до талим дріжджів. Добре розмішуємо.
Всипаємо до отриманої суміші борошно і ванілін.
Перемішуємо ложкою або руками.
Розтоплюємо маргарин, охолоджуємо і додаємо до тесту.
В результаті у нас повинно вийти ось таке гладке і красиве тісто. Викладаємо тісто в миску, накриваємо і ставимо в холодильник приблизно на 1-1.5. Тісто має збільшитися в два рази.
Дістаємо наше тісто з холодильника і ділимо на 8 частин. Беремо одну частину і тонко розгортаємо. Товщина тесту повинна бути приблизно 1.5-2 ми.
За допомогою великого страви або кришки від каструлі вирізаємо з розкачане тісто коло з рівними краями. Розрізаємо його на 8 частин-трикутників.
На широкий край трикутника викладаємо густе варення.
І звертаємо рогалики. Укладаємо їх на змащений маслом, або застелений пергаментним папером деко.
Змащуємо рогалики з допомогою пензлика молоком або солодкою водою.
Випікаємо рогалики 30 хвилин при 160 градусах. Перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою.