Різотто з кабачками і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Основний плюс різотто в тому, що ви можете приготувати його зі своїми улюбленими інгредієнтами. Подобається м'ясо - покладіть в різотто курку, а якщо віддаєте перевагу овочі - просто додайте кабачки і помідори.
Якщо ви любите італійську кухню і, зокрема, різотто, пропоную спробувати вам цей вегетаріанський рецепт приготування різотто з кабачками і помідорами. Чудове блюдо для літнього та осіннього сезону, втім, зробити різотто з кабачками і помідорами в домашніх умовах можна в будь-який час року. Смак у такого блюда виходить просто приголомшливий, я впевнена, вся ваша сім'я оцінить його по достоїнству.
- Рис "арбор" - 1 Склянка
- Бульйон овочевий - 4 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Кабачок цукіні - 1 штука
- Помідори черрі - 250-300 грам
- Вино сухе біле - 1/3 склянки
- Пармезан тертий - 1/3 склянки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Цибуля зелена - За смаком (для подачі)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми розігріваємо на сковороді трохи рослинного масла і викладаємо в нього нарізаний кубиками кабачок. Смажимо цукіні до золотистої скоринки, потім перекладаємо його на тарілку.
Далі подрібнюємо цибулю, додаємо на сковороду ще трохи олії і смажимо на ньому цибулю до золотистого кольору. Після цього висипаємо на сковороду рис, смажимо його з цибулею, помішуючи, 1-2 хвилини.
Після закінчення часу вливаємо на сковороду вино, рис досить швидко вбере його. Далі вам слід додати 0, 5-1 склянку бульйону і продовжувати готувати рис на повільному вогні, підливаючи по мірі всмоктування рідини по пів стаканчика бульйону.
Коли рис буде готовий наполовину, в нього слід додати лимонну цедру.
Приблизно через півгодини рис повинен бути готовий, але краще спробувати його для впевненості. Отже, в готовий рис вливаємо масло, що залишилося, додаємо помідори, кабачок, 2 столові ложки соку лимона, мелений перець і сіль за смаком. Перемішуємо все, прогреваем блюдо і знімаємо з вогню.
В кінці посипаємо різотто тертим пармезаном.
Розкладаємо його по тарілках, прикрашаємо зеленою цибулею і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!