Різотто з булгура з руколою
(покроковий рецепт з фото)
Різотто - це блюдо, яке готується з рису, але його можна приготувати і з інших круп. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати різотто з булгура з руколою. Швидко, просто і смачно.
Уже з назви цієї страви зрозуміло, що готуватися воно повинно з рису. Але час йде, традиційні рецепти міняються, і в нашому випадку різотто - це скоріше спосіб приготування. Використовувати будемо булгур - пшеничну крупу, яка пройшла спеціальну обробку. Смачно і корисно, та й по виду різотто з цієї крупи буде дуже нагадувати традиційне. Цей рецепт можна доповнити, додаючи до складу гриби, нут або інші інгредієнти. Експериментуйте!
- Манна крупа - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (маленький)
- Часник - 2 зубчики (невеликих)
- Рукола - 1 пучок
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- В'ялені помідори - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Рукколу вимиємо і обсушити, ретельно промиємо булгур. Очистимо цибулю і часник і дрібно наріжемо.
Розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо до легкого золотистого кольору цибулю, потім додамо часник і обсмажуємо ще хвилину-півтори.
Додаємо булгур, перемішуємо і обсмажуємо пару хвилин.
Крупа почне видавати смачний горіховий запах.
Заливаємо крупу склянкою окропу, зменшуємо вогонь і додамо подрібнений помідори, сіль і перець.
Я закінчив, помішуючи, хвилин 7-10. Час приготування залежить від крупи (написано на упаковці). Практично вся вода повинна випаруватися.
Додаємо нарізану рукколу і перемішуємо.
І готуємо ще хвилину-півтори.
Наше блюдо готово. Якщо ви не постите, можна посипати пармезаном або подавати з будь-яким м'ясним доповненням