Рецепт Різотто з булгура з руколою фото

Різотто з булгура з руколою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Зелень, Крупи, Рукола, Манна крупа
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Різотто

Різотто - це блюдо, яке готується з рису, але його можна приготувати і з інших круп. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати різотто з булгура з руколою. Швидко, просто і смачно.

Уже з назви цієї страви зрозуміло, що готуватися воно повинно з рису. Але час йде, традиційні рецепти міняються, і в нашому випадку різотто - це скоріше спосіб приготування. Використовувати будемо булгур - пшеничну крупу, яка пройшла спеціальну обробку. Смачно і корисно, та й по виду різотто з цієї крупи буде дуже нагадувати традиційне. Цей рецепт можна доповнити, додаючи до складу гриби, нут або інші інгредієнти. Експериментуйте!

  • Манна крупа - 0, 5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (маленький)
  • Часник - 2 зубчики (невеликих)
  • Рукола - 1 пучок
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • В'ялені помідори - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
різотто з булгура з руколою - фото крок 1
Рукколу вимиємо і обсушити, ретельно промиємо булгур. Очистимо цибулю і часник і дрібно наріжемо.
різотто з булгура з руколою - фото крок 2
Розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо до легкого золотистого кольору цибулю, потім додамо часник і обсмажуємо ще хвилину-півтори.
різотто з булгура з руколою - фото крок 3
Додаємо булгур, перемішуємо і обсмажуємо пару хвилин.
різотто з булгура з руколою - фото крок 4
Крупа почне видавати смачний горіховий запах.
різотто з булгура з руколою - фото крок 5
Заливаємо крупу склянкою окропу, зменшуємо вогонь і додамо подрібнений помідори, сіль і перець.
різотто з булгура з руколою - фото крок 6
Я закінчив, помішуючи, хвилин 7-10. Час приготування залежить від крупи (написано на упаковці). Практично вся вода повинна випаруватися.
різотто з булгура з руколою - фото крок 7
Додаємо нарізану рукколу і перемішуємо.
різотто з булгура з руколою - фото крок 8
І готуємо ще хвилину-півтори.
різотто з булгура з руколою - фото крок 9
Наше блюдо готово. Якщо ви не постите, можна посипати пармезаном або подавати з будь-яким м'ясним доповненням

Схожі рецепти