Рецепт Різдвяний пиріг з варенням фото

Різдвяний пиріг з варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На святковий стіл хочеться спекти щось смачне, але нескладне? Тоді пропоную вам відмінну ідею, як приготувати різдвяний пиріг з варенням. Він шалено ароматний, ніжний, апетитний і простий!

Опис приготування:

Що робить звичайну випічку святкової? На мій погляд, це приголомшливий аромат спецій і прянощів, які відчуваються дійсно по-домашньому. Рекомендую використовувати в рецепті суміш з кориці, гвоздики, мускатного горіха і імбиру. Для любителів пікантних смаків можна додати дрібку гострого перцю і кмину.

Що стосується сухофруктів, то їх попередньо можна замочити в улюбленому соку або алкоголі, щоб вони стали не тільки ніжніше і м'якше, але і більш пікантними.

Варення ви можете вибрати будь-який, яке вам до душі, але я рекомендую взяти ягідне.

1. А з процесом приготування все досить просто. Для початку включіть її, нехай вона розігрівається до 180 градусів.

2. У глибоку миску надішліть яйця і коричневий цукор. Збийте вінчиком або міксером.

3. Викладіть розм'якшене вершкове масло, продовжуючи збивати.

4. Відведіть туди ж ванільний екстракт, сухофрукти і горіхи, а також варення. Все ретельно перемішайте.

5. Невеликими порціями додавайте просіяне з розпушувачем і спеціями борошно, замішуючи тісто. Важливо не робити його занадто крутим, інакше пиріг буде щільним.

6. Готове тісто перекладіть у жароміцних форму, змащену маслом, і відправте в духовку.

7. Випікайте пиріг близько півгодини, після чого зменшіть температуру до мінімуму і залиште ще хвилин на 45, щоб він підсох трохи. Вимкніть духовку, залиште там пиріг ще на деякий час.

8. Саме такий принцип випічки зробить пиріг ніжним, але при цьому тісто не буде липким і в'язким через варення.


  • Вершкове масло - 250 грам
  • Коричневий цукор - 250 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 350 грам
  • Варення - 200 грам
  • Суміш прянощів - 1 Чайна ложка (по бажанню)
  • Суміш сухофруктів і горіхів - 150 грам (по бажанню)
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
Що робить звичайну випічку святкової? На мій погляд, це приголомшливий аромат спецій і прянощів, які відчуваються дійсно по-домашньому. Рекомендую використовувати в рецепті суміш з кориці, гвоздики, мускатного горіха і імбиру. Для любителів пікантних смаків можна додати дрібку гострого перцю і кмину.

Що стосується сухофруктів, то їх попередньо можна замочити в улюбленому соку або алкоголі, щоб вони стали не тільки ніжніше і м'якше, але і більш пікантними.

Варення ви можете вибрати будь-який, яке вам до душі, але я рекомендую взяти ягідне.

1. А з процесом приготування все досить просто. Для початку включіть її, нехай вона розігрівається до 180 градусів.

2. У глибоку миску надішліть яйця і коричневий цукор. Збийте вінчиком або міксером.

3. Викладіть розм'якшене вершкове масло, продовжуючи збивати.

4. Відведіть туди ж ванільний екстракт, сухофрукти і горіхи, а також варення. Все ретельно перемішайте.

5. Невеликими порціями додавайте просіяне з розпушувачем і спеціями борошно, замішуючи тісто. Важливо не робити його занадто крутим, інакше пиріг буде щільним.

6. Готове тісто перекладіть у жароміцних форму, змащену маслом, і відправте в духовку.

7. Випікайте пиріг близько півгодини, після чого зменшіть температуру до мінімуму і залиште ще хвилин на 45, щоб він підсох трохи. Вимкніть духовку, залиште там пиріг ще на деякий час.

8. Саме такий принцип випічки зробить пиріг ніжним, але при цьому тісто не буде липким і в'язким через варення.

Схожі рецепти