Різдвяні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Випічку на Різдво завжди роблять дуже красивою і апетитною. Ці пряники виконані у вигляді ялинок. Вони обов'язково прикрасять ваш святковий стіл, а також сподобаються дітям.
Якщо ви готуєте вечерю до Різдва, то такі пряники обов'язково вам знадобляться. Вони прикрасять ваш стіл і сподобаються всім гостям. Прикрашати їх ви можете на свій розсуд. Щоб дізнатися, як приготувати різдвяні пряники, вам достатньо просто прочитати цей рецепт.
- Цукор - 3/4 склянки
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 3, 5 склянки
- Мед - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вода - 1/4 склянки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
- Ванілін - 1/4 чайних ложки
- Куряче яйце - 1 штука (глазур)
- Цукрова пудра - 3/4 склянки (глазур)
Борошно просійте через сито. З'єднайте мед, цукор, воду і масло в каструльці і нагрійте їх на плиті до температури сімдесят градусів. Потім додайте прянощі і половину просіяного борошна. Замісити тісто, потім додайте до нього яйця, соду і решту борошна. Знову замісити м'яке тісто.
Підготуйте паперові шаблони у вигляді зірок різного розміру. Потім розкачати тісто в тонкий пласт. Виріжте з нього зірочки за формою шаблонів.
Застеліть деко пергаментом для запікання. Викладіть на нього зірки і поставте їх в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів. Потім запікайте їх протягом восьми хвилин.
Відокремте жовток від білка і збийте його з цукровою пудрою. Отриманою глазур'ю прикрасьте пряники на свій розсуд.
Коли глазур повністю висохне, зберіть ялинки. Для цього складіть пряники від більшого до меншого, склеюючи їх між собою глазур'ю. Потім прикрасьте ялинку зверху бусиной.