Рецепт Різдвяні пряники фото

Різдвяні пряники
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно
Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Солодке, Пряники

Випічку на Різдво завжди роблять дуже красивою і апетитною. Ці пряники виконані у вигляді ялинок. Вони обов'язково прикрасять ваш святковий стіл, а також сподобаються дітям.

Якщо ви готуєте вечерю до Різдва, то такі пряники обов'язково вам знадобляться. Вони прикрасять ваш стіл і сподобаються всім гостям. Прикрашати їх ви можете на свій розсуд. Щоб дізнатися, як приготувати різдвяні пряники, вам достатньо просто прочитати цей рецепт.

  • Цукор - 3/4 склянки
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 3, 5 склянки
  • Мед - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Вода - 1/4 склянки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1/4 чайних ложки
  • Ванілін - 1/4 чайних ложки
  • Куряче яйце - 1 штука (глазур)
  • Цукрова пудра - 3/4 склянки (глазур)
різдвяні пряники - фото крок 1
Борошно просійте через сито. З'єднайте мед, цукор, воду і масло в каструльці і нагрійте їх на плиті до температури сімдесят градусів. Потім додайте прянощі і половину просіяного борошна. Замісити тісто, потім додайте до нього яйця, соду і решту борошна. Знову замісити м'яке тісто.
різдвяні пряники - фото крок 2
Підготуйте паперові шаблони у вигляді зірок різного розміру. Потім розкачати тісто в тонкий пласт. Виріжте з нього зірочки за формою шаблонів.
різдвяні пряники - фото крок 3
Застеліть деко пергаментом для запікання. Викладіть на нього зірки і поставте їх в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів. Потім запікайте їх протягом восьми хвилин.
різдвяні пряники - фото крок 4
Відокремте жовток від білка і збийте його з цукровою пудрою. Отриманою глазур'ю прикрасьте пряники на свій розсуд.
різдвяні пряники - фото крок 5
Коли глазур повністю висохне, зберіть ялинки. Для цього складіть пряники від більшого до меншого, склеюючи їх між собою глазур'ю. Потім прикрасьте ялинку зверху бусиной.

Схожі рецепти