Рецепт Різдвяні кошики (печиво) фото

Різдвяні кошики (печиво)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Сухофрукти
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , День народження , Різдво
Випічка , Печиво , Кекси
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ці фруктові кошики стануть прикрасою будь-якого чаювання! Вони не тільки красиві, ще й дуже смачні. До речі, ви можете запросто замінити начинку з сухофруктів на улюблений джем.

Опис приготування:

Випікати особливе печиво або пироги на Різдво вже стало традицією в нашій сім'ї. Сьогодні я розповім вам, як приготувати різдвяні кошики (печиво). Вони виходять в міру розсипчастими і вологими завдяки начинці. Ви можете брати будь-який джем або варення, навіть арахісову пасту, але я віддаю перевагу суміш сухофруктів. Ці кошики дуже красиві, особливо якщо їх прикрасити цукровою пудрою або помадкою.

  • Борошно - 400 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Жовток - 1 штука
  • Яйця - 1 штука
  • Варення - 500 грам
різдвяні кошики (печиво) - фото крок 1
1. Приготуйте пісочне тісто. Змішайте 400 грам борошна, 200 грам вершкового масло (попередньо наріжте його і покладіть в морозильник на кілька годин), сіль, 100 грам цукру і розітріть в жирну крихту.
різдвяні кошики (печиво) - фото крок 2
2. Додайте 1 жовток і 1 яйце, замісіть тісто, загорніть його в плівку і покладіть в холодильник на 1 час.
різдвяні кошики (печиво) - фото крок 3
3. Розкачайте тісто в пласт і виріжте кружечки.
різдвяні кошики (печиво) - фото крок 4
4. Помістіть кружечки в форму. Викладіть на нього начинку із сухофруктів і прикрийте іншим шаром тіста.
різдвяні кошики (печиво) - фото крок 5
5. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20 хвилин або до золотистого кольору.
різдвяні кошики (печиво) - фото крок 6
6. Відразу покладіть кошики на решітку і посипте цукровою пудрою. Коли вони охолонуть, їх можна буде зберігати в жерстяній банці. Смачного!

Схожі рецепти