Різдвяні кошики (печиво)
(покроковий рецепт з фото)
Ці фруктові кошики стануть прикрасою будь-якого чаювання! Вони не тільки красиві, ще й дуже смачні. До речі, ви можете запросто замінити начинку з сухофруктів на улюблений джем.
Випікати особливе печиво або пироги на Різдво вже стало традицією в нашій сім'ї. Сьогодні я розповім вам, як приготувати різдвяні кошики (печиво). Вони виходять в міру розсипчастими і вологими завдяки начинці. Ви можете брати будь-який джем або варення, навіть арахісову пасту, але я віддаю перевагу суміш сухофруктів. Ці кошики дуже красиві, особливо якщо їх прикрасити цукровою пудрою або помадкою.
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Жовток - 1 штука
- Яйця - 1 штука
- Варення - 500 грам
1. Приготуйте пісочне тісто. Змішайте 400 грам борошна, 200 грам вершкового масло (попередньо наріжте його і покладіть в морозильник на кілька годин), сіль, 100 грам цукру і розітріть в жирну крихту.
2. Додайте 1 жовток і 1 яйце, замісіть тісто, загорніть його в плівку і покладіть в холодильник на 1 час.
3. Розкачайте тісто в пласт і виріжте кружечки.
4. Помістіть кружечки в форму. Викладіть на нього начинку із сухофруктів і прикрийте іншим шаром тіста.
5. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20 хвилин або до золотистого кольору.
6. Відразу покладіть кошики на решітку і посипте цукровою пудрою. Коли вони охолонуть, їх можна буде зберігати в жерстяній банці. Смачного!