Різдвяне печиво зі спеціями
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірне поєднання найрізноманітніших спецій роблять це печиво оригінальним і дуже смачним. Звичайно, діти навряд чи його оцінять, а ось дорослим воно безумовно припаде до смаку.
Останнім часом стало популярно пекти печиво "для дорослих" на новорічні свята. Ця страва відрізняється особливим пряним смаком і приємною острінкой. З гарячим чаєм воно просто чудово. Дізнатися, як приготувати різдвяне печиво зі спеціями, ви можете з цього рецепта.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор коричневий - 120 грам
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 1 штука
- Мигдаль - 100 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Горіх мускатний - 1/4 чайних ложки
- Імбир - 1/2 чайних ложки
- Кардамон - 1/4 чайних ложки
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукрова пудра - 100 грам (глазур)
- Горіх мускатний - 1 щіпка (глазур)
- Сік лимонний - 2 чайних ложки (глазур)

У миску з високими бортиками насипте коричневий цукор і покладіть розм'якшене вершкове масло. Збивайте інгредієнти міксером, в процесі додаючи темний мед і сире куряче яйце.

У чашу блендера покладіть вимитий і обсушенний мигдаль. На високій швидкості перетворите мигдаль в крихту, щоб вийшло щось на зразок мигдальної муки.

В чашу, де ви подрібнювали мигдаль, додайте просіяне кілька разів борошно, сіль, соду, розпушувач, а також всі прянощі і спеції. Перемішуйте в чаші блендера всі сухі інгредієнти пару хвилинок.

Перекладіть все сухі і вологі інгредієнти в миску, замісіть гладке і пружне тісто. Довго це робити не потрібно, досить просто домогтися того, щоб маса стала однорідною. Отримане тісто скачайте в кулю і приберіть на три години в холодильник, загорнувши в харчову плівку.

Коли тісто охолоне, дістаньте його з холодильника і розділіть на рівні частини, з яких потім сформуйте кульки розміром з волоський горіх. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом. Випікайте в розігрітій до ста сімдесяти градусів духовці двадцять хвилин. У процесі запікання кульки розповзуться і стануть схожі на півсфери.

Поки печиво випікається, зробіть для нього глазур. Для цього змішайте цукрову пудру з лимонним соком і мускатним горіхом. Готове печиво дістаньте з духовки, остудіть і змажте глазур'ю.