Рецепт Різдвяне печиво зі спеціями фото

Різдвяне печиво зі спеціями
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Імбир
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 70-80
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Неймовірне поєднання найрізноманітніших спецій роблять це печиво оригінальним і дуже смачним. Звичайно, діти навряд чи його оцінять, а ось дорослим воно безумовно припаде до смаку.

Опис приготування:

Останнім часом стало популярно пекти печиво"для дорослих" на новорічні свята. Ця страва відрізняється особливим пряним смаком і приємною острінкой. З гарячим чаєм воно просто чудово. Дізнатися, як приготувати різдвяне печиво зі спеціями, ви можете з цього рецепта.

  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор коричневий - 120 грам
  • Мед - 4 Ст. Ложки
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Мигдаль - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Горіх мускатний - 1/4 чайних ложки
  • Імбир - 1/2 чайних ложки
  • Кардамон - 1/4 чайних ложки
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 100 грам (глазур)
  • Горіх мускатний - 1 щіпка (глазур)
  • Сік лимонний - 2 чайних ложки (глазур)
різдвяне печиво зі спеціями - фото крок 1
У миску з високими бортиками насипте коричневий цукор і покладіть розм'якшене вершкове масло. Збивайте інгредієнти міксером, в процесі додаючи темний мед і сире куряче яйце.
різдвяне печиво зі спеціями - фото крок 2
У чашу блендера покладіть вимитий і обсушенний мигдаль. На високій швидкості перетворите мигдаль в крихту, щоб вийшло щось на зразок мигдальної муки.
різдвяне печиво зі спеціями - фото крок 3
В чашу, де ви подрібнювали мигдаль, додайте просіяне кілька разів борошно, сіль, соду, розпушувач, а також всі прянощі і спеції. Перемішуйте в чаші блендера всі сухі інгредієнти пару хвилинок.
різдвяне печиво зі спеціями - фото крок 4
Перекладіть все сухі і вологі інгредієнти в миску, замісіть гладке і пружне тісто. Довго це робити не потрібно, досить просто домогтися того, щоб маса стала однорідною. Отримане тісто скачайте в кулю і приберіть на три години в холодильник, загорнувши в харчову плівку.
різдвяне печиво зі спеціями - фото крок 5
Коли тісто охолоне, дістаньте його з холодильника і розділіть на рівні частини, з яких потім сформуйте кульки розміром з волоський горіх. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом. Випікайте в розігрітій до ста сімдесяти градусів духовці двадцять хвилин. У процесі запікання кульки розповзуться і стануть схожі на півсфери.
різдвяне печиво зі спеціями - фото крок 6
Поки печиво випікається, зробіть для нього глазур. Для цього змішайте цукрову пудру з лимонним соком і мускатним горіхом. Готове печиво дістаньте з духовки, остудіть і змажте глазур'ю.

Схожі рецепти