Рецепт Рис з куркою і грибами в скороварці фото

Рис з куркою і грибами в скороварці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах, Крупи, Гриби, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Цей варіант страви відмінно підходить для вечері в буденний день, тим більше, що завдяки скороварке готується воно швидко. Розповім, як приготувати рис з куркою і грибами в скороварці.

Страву можна приготувати в звичайному казані, але скороварка значно заощадить вам час. Можна замінити гриби іншими овочами, в тому числі замороженими, а куряче м'ясо свининою чи яловичиною. Подавайте рис гарячим, прикрасивши його рубаною зеленню.

  • Херес - 1/4 склянки
  • Бульйон курячий - 3/4 склянки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Вершки жирні - 1/4 склянки
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 1 штука
  • Гриби - 250 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Курячі стегна - 650 грам (без кісток і шкіри)
  • Довгозернистий рис - 1, 5 склянки
  • Петрушка - За смаком
рис з куркою і грибами в скороварці - фото крок 1
1. Спершу зробіть соус: змішайте херес (інше міцне виноградне вино), бульйон, сметану, вершки, суміш італійських трав, паприка, сіль, мелений чорний перець. Збийте вінчиком.
рис з куркою і грибами в скороварці - фото крок 2
2. Очистіть і наріжте крупно цибулю. Налийте в чашу рослинне масло і встановіть режим «Соте», після розігріву викладіть цибулю, готуйте його 4 хвилини.
рис з куркою і грибами в скороварці - фото крок 3
3. Наріжте пластинками гриби і викладіть до цибулі, обсмажуйте близько 3-5 хвилин, потім додайте подрібнений часник.
рис з куркою і грибами в скороварці - фото крок 4
4. Наріжте курячі стегна на шматочки, додайте в чашу до овочів, обсмажуйте 5-7 хвилин.
рис з куркою і грибами в скороварці - фото крок 5
5. У чашу скороварки викладіть промитий заздалегідь рис.
рис з куркою і грибами в скороварці - фото крок 6
6. Залийте рис в чаші приготованим раніше соусом на основі сметани і бульйону.
рис з куркою і грибами в скороварці - фото крок 7
7. Виставте режим «Гасіння», встановіть клапан в положення «Закрито», готуйте 7 хвилин. Після закінчення приготування не поспішайте відкривати кришку, почекайте близько 15 хвилин, потім випустіть пар.
рис з куркою і грибами в скороварці - фото крок 8
8. Подавайте блюдо відразу після приготування, прикрасивши дрібно рубаною петрушкою.

Схожі рецепти