Рис з куркою і грибами в скороварці
(покроковий рецепт з фото)
Цей варіант страви відмінно підходить для вечері в буденний день, тим більше, що завдяки скороварке готується воно швидко. Розповім, як приготувати рис з куркою і грибами в скороварці.
Страву можна приготувати в звичайному казані, але скороварка значно заощадить вам час. Можна замінити гриби іншими овочами, в тому числі замороженими, а куряче м'ясо свининою чи яловичиною. Подавайте рис гарячим, прикрасивши його рубаною зеленню.
- Херес - 1/4 склянки
- Бульйон курячий - 3/4 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Вершки жирні - 1/4 склянки
- Сіль і спеції - За смаком
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Гриби - 250 грам
- Часник - 2 зубчики
- Курячі стегна - 650 грам (без кісток і шкіри)
- Довгозернистий рис - 1, 5 склянки
- Петрушка - За смаком
1. Спершу зробіть соус: змішайте херес (інше міцне виноградне вино), бульйон, сметану, вершки, суміш італійських трав, паприка, сіль, мелений чорний перець. Збийте вінчиком.
2. Очистіть і наріжте крупно цибулю. Налийте в чашу рослинне масло і встановіть режим «Соте», після розігріву викладіть цибулю, готуйте його 4 хвилини.
3. Наріжте пластинками гриби і викладіть до цибулі, обсмажуйте близько 3-5 хвилин, потім додайте подрібнений часник.
4. Наріжте курячі стегна на шматочки, додайте в чашу до овочів, обсмажуйте 5-7 хвилин.
5. У чашу скороварки викладіть промитий заздалегідь рис.
6. Залийте рис в чаші приготованим раніше соусом на основі сметани і бульйону.
7. Виставте режим «Гасіння», встановіть клапан в положення «Закрито», готуйте 7 хвилин. Після закінчення приготування не поспішайте відкривати кришку, почекайте близько 15 хвилин, потім випустіть пар.
8. Подавайте блюдо відразу після приготування, прикрасивши дрібно рубаною петрушкою.