Рецепт Курка і рис в скороварці фото

Курка і рис в скороварці
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах, Курка, Крупи, Мал
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви

Наявність скороварки значно скорочує процес приготування. Страви готуються під високим тиском, тому вони ще й корисніше. Розповім, як приготувати курку з рисом в скороварці.

Спершу приготуйте курку, потім в бульйон, що утворився, варто викласти рис. Якщо у вас мультиварка, процес займе більше часу. Для курки можна використовувати будь-які спеції за смаком. Замість курки можна використовувати індиче м'ясо. Подавайте блюдо гарячим.

  • Курка - 1 штука(1, 3-1, 6 кілограм)
  • Спеції для курки - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Вода - 2 склянки
  • Мал - 1, 5 склянки
  • Петрушка - За смаком
курка і рис в скороварці - фото крок 1
1. Вимийте курку, розріжте її навпіл або на кілька шматочків. Натріть кожну половинку сумішшю спецій і сіллю.
курка і рис в скороварці - фото крок 2
2. В чашу скороварки налейте воду, потім викладіть курку.
курка і рис в скороварці - фото крок 3
3. Закрийте кришку і готуйте м'ясо 30 хвилин під тиском (програма «М'ясо»).
курка і рис в скороварці - фото крок 4
4. Акуратно викладіть м'ясо зі скороварки на деко, застелене пергаментом.
курка і рис в скороварці - фото крок 5
5. Надішліть м'ясо в духовку і запікайте під грилем або на верхній стійці до золотистої скоринки (близько 7-10 хвилин). Посипте м'ясо петрушкою.
курка і рис в скороварці - фото крок 6
6. Тим часом процідіть бульйон, поверніть його назад в чашу скороварки, викладіть промитий рис.
курка і рис в скороварці - фото крок 7
7. Виставте програму «Мал», закрийте кришку і встановіть клапан під тиском, готуйте до закінчення програми.
курка і рис в скороварці - фото крок 8
8. Готовий рис акуратно перекладіть з чаші в тарілку, викладіть поверх м'ясо і прикрасьте свіжою петрушкою. Подавайте відразу, смачного!

Схожі рецепти