Курка і рис в скороварці
(покроковий рецепт з фото)
Наявність скороварки значно скорочує процес приготування. Страви готуються під високим тиском, тому вони ще й корисніше. Розповім, як приготувати курку з рисом в скороварці.
Спершу приготуйте курку, потім в бульйон, що утворився, варто викласти рис. Якщо у вас мультиварка, процес займе більше часу. Для курки можна використовувати будь-які спеції за смаком. Замість курки можна використовувати індиче м'ясо. Подавайте блюдо гарячим.
- Курка - 1 штука(1, 3-1, 6 кілограм)
- Спеції для курки - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Вода - 2 склянки
- Мал - 1, 5 склянки
- Петрушка - За смаком
1. Вимийте курку, розріжте її навпіл або на кілька шматочків. Натріть кожну половинку сумішшю спецій і сіллю.
2. В чашу скороварки налейте воду, потім викладіть курку.
3. Закрийте кришку і готуйте м'ясо 30 хвилин під тиском (програма «М'ясо»).
4. Акуратно викладіть м'ясо зі скороварки на деко, застелене пергаментом.
5. Надішліть м'ясо в духовку і запікайте під грилем або на верхній стійці до золотистої скоринки (близько 7-10 хвилин). Посипте м'ясо петрушкою.
6. Тим часом процідіть бульйон, поверніть його назад в чашу скороварки, викладіть промитий рис.
7. Виставте програму «Мал», закрийте кришку і встановіть клапан під тиском, готуйте до закінчення програми.
8. Готовий рис акуратно перекладіть з чаші в тарілку, викладіть поверх м'ясо і прикрасьте свіжою петрушкою. Подавайте відразу, смачного!