Рецепт Рибний суп з Зубатка фото

Рибний суп з Зубатка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Зубатка
Роздільне харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

М'ясо цієї риби дуже ніжне, м'яке і жирне. Багато господинь не знають, як приготувати рибний суп з зубатки через пухкості м'яса, але цей рецепт дуже простий. Такий суп готується всього за годину.

Опис приготування:

Збитки - дуже хороша риба для юшки. Готувати її можна по-різному, але я пропоную класичний рецепт. Відразу зубатку потрібно добре очистити, помити і звільнити від шкірки. Після цього наріжте рибу шматочками і відправте варитися. Сподіваюся, що мій варіант, як приготувати рибний суп з зубатки, вам дуже сподобається.

  • Синя зубатка - 1 штук
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Картопля - 3 штуки
  • Спеції - 1 За смаком
  • Пшоно - 0, 5 склянки
  • Печінка тріски - 100 грам
  • Судак - 300 грам (філе)
  • Шафран - За смаком
  • Горілка - 100 грам
рибний суп з зубатки - фото крок 1
1. Готувати рибний суп з зубатки - одне задоволення. Якщо ви не знайомі з нею, то раджу познайомитися.
Отже, моєму і чистимо рибу, нарізаємо її на частини, видаляємо кістки.
рибний суп з зубатки - фото крок 2
2. Потім філе риби нарізаємо на частини і відправляємо в холодну воду. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, не забуваємо знімати піну.
рибний суп з зубатки - фото крок 3
3. Філе судака варимо разом з шматочками зубатки.
рибний суп з зубатки - фото крок 4
4. Беремо печінку тріски, зливаємо з неї зайве масло.
рибний суп з зубатки - фото крок 5
5. Обсмажуємо неочищені овочі на сухій сковороді.
рибний суп з зубатки - фото крок 6
6. Окремо обсмажуємо на рослинному маслі два види цибулі: ріпчаста і цибуля-порей.
рибний суп з зубатки - фото крок 7
7. Якщо хочете, щоб бульйон придбав яскравий бурштиновий колір, обсмажте овочі до яскраво вираженого рум'яного кольору (можна навіть трохи пережарити їх).
рибний суп з зубатки - фото крок 8
8. В самому кінці замочіть шафран в 100г горілки на 20 хвилин. Шафран можна і не додавати (просто він додасть особливий аромат рибі).
рибний суп з зубатки - фото крок 9
9. Спеції додавайте в середині варіння (будь-які на вашому смак).
рибний суп з зубатки - фото крок 10
10. Нарізаємо кубиками картоплю, відправляємо його в бульйон, коли риба буде майже готова.
рибний суп з зубатки - фото крок 11
11. Після картоплі додаємо пшоно, в самому кінці додайте зелень. Коли пшоно буде готово, вогонь можна вимкнути. Дайте супу трохи постояти. Зелень і спеції додадуть особливий смак риби. Подавати рибний суп з зубатки потрібно тільки в гарячому вигляді. Перед подачею додайте часточку лимона.

Схожі рецепти