Рибний суп з Зубатка
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо цієї риби дуже ніжне, м'яке і жирне. Багато господинь не знають, як приготувати рибний суп з зубатки через пухкості м'яса, але цей рецепт дуже простий. Такий суп готується всього за годину.
Збитки - дуже хороша риба для юшки. Готувати її можна по-різному, але я пропоную класичний рецепт. Відразу зубатку потрібно добре очистити, помити і звільнити від шкірки. Після цього наріжте рибу шматочками і відправте варитися. Сподіваюся, що мій варіант, як приготувати рибний суп з зубатки, вам дуже сподобається.
- Синя зубатка - 1 штук
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1-2 штук
- Картопля - 3 штуки
- Спеції - 1 За смаком
- Пшоно - 0, 5 склянки
- Печінка тріски - 100 грам
- Судак - 300 грам (філе)
- Шафран - За смаком
- Горілка - 100 грам
1. Готувати рибний суп з зубатки - одне задоволення. Якщо ви не знайомі з нею, то раджу познайомитися.
Отже, моєму і чистимо рибу, нарізаємо її на частини, видаляємо кістки.
Отже, моєму і чистимо рибу, нарізаємо її на частини, видаляємо кістки.
2. Потім філе риби нарізаємо на частини і відправляємо в холодну воду. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, не забуваємо знімати піну.
3. Філе судака варимо разом з шматочками зубатки.
4. Беремо печінку тріски, зливаємо з неї зайве масло.
5. Обсмажуємо неочищені овочі на сухій сковороді.
6. Окремо обсмажуємо на рослинному маслі два види цибулі: ріпчаста і цибуля-порей.
7. Якщо хочете, щоб бульйон придбав яскравий бурштиновий колір, обсмажте овочі до яскраво вираженого рум'яного кольору (можна навіть трохи пережарити їх).
8. В самому кінці замочіть шафран в 100г горілки на 20 хвилин. Шафран можна і не додавати (просто він додасть особливий аромат рибі).
9. Спеції додавайте в середині варіння (будь-які на вашому смак).
10. Нарізаємо кубиками картоплю, відправляємо його в бульйон, коли риба буде майже готова.
11. Після картоплі додаємо пшоно, в самому кінці додайте зелень. Коли пшоно буде готово, вогонь можна вимкнути. Дайте супу трохи постояти. Зелень і спеції додадуть особливий смак риби. Подавати рибний суп з зубатки потрібно тільки в гарячому вигляді. Перед подачею додайте часточку лимона.