Рибка на «подушці»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування страви «Рибка на подушці». В даному рецепті рибку готуємо з овочами, та ще й в духовці! Дуже смачно.
Кількість порцій: 4
- Майонез, пачка - 1 штука
- Філе риби (окунь, НЕК) - 0, 5 кілограма
- Велика морква - 1 штука
- Цибулина - 1-2 штук
- Лимон - 1 штука
- Перець і сіль - За смаком
- Томатний соус або домашньої аджики - 1-2 Ст. Ложок
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком
1. У холодній воді добре промиваємо рибне філе. Готуємо маринад із соку лимона, солі і перцю. Хвилин на двадцять-тридцять кладемо рибу маринуватися. Риба стане тільки смачніше, якщо вона довше маринується, але можна маринувати і десять хвилин.
2. Очищаємо, потім нарізаємо кільцями цибулю, і на соняшниковій олії обсмажуємо (ми повинні обсмажувати його до золотистого кольору).
3. Очищаємо, потім натираємо на крупній тертці моркву. Тепер її обсмажуємо на соняшниковій олії.
4. Обсушуємо злегка рибу, в борошні паніруємо, обсмажуємо з двох сторін на соняшниковій олії до світлої скоринки. Трохи змащуємо форму соняшниковою олією. Обсмажену моркву викладаємо на дно. Підготовлену рибу кладемо на моркву. Обсмажену цибулю кладемо на рибу, Одну-дві ложки томатного соусу кладемо зверху. Змішуємо окремо майонез зі сметаною і покриваємо цією сумішшю рибу.
5. На двадцять п'ять-тридцять хвилин ставимо в розігріту духовку. Гарною ніжно-золотистою скоринкою покривається готову страву. Риба з овочами готова. Смачного!